Ексхумираха тялото на жертвата, за да докажат престъплениетоБрат подозира брат

...
Ексхумираха тялото на жертвата, за да докажат престъплениетоБрат подозира брат
Коментари Харесай

Брат предава брат си - подозира, че убил баща им след неспирни запои

Ексхумираха тялото на жертвата, с цел да потвърдят закононарушението

Брат подозира брат си в убийството на татко им - кой е отговорен за гибелта на възрастния мъж, ще реши съдът. Дотогава единият е в пандиза, а другият - в Англия, където живее със фамилията си.

Потресаващата история за ликвидиране във Варна излезе на бял свят едвам откакто единият наследник на жертвата подаде сигнал в прокуратурата и се наложи да бъде ексхумирано тялото на бащата. А малко по-късно последва и арест на обвинения.

По-странното в тази ситуация е, че съседите на фамилията нe бяха сюрпризирани от съдбовния край.

Въпреки че без терзание говореха за нещастието, те избраха да останат анонимни: “Възрастни хора сме, нас кой ще ни пази? ”

81-годишният Стоян Чобанов и 46-годишният му наследник Диян живеели в бл. 129 във варненския кв. “Младост ”. Другият наследник на Стоян - Васил, от доста години живее със фамилията си в Англия. Сега в жилището, в който се е разиграла драмата, няма никой.

“Диян порасна тук. Ожени се още преди да влезе в казармата, и му се роди момиче, но след това се разведоха с майката.

Тя - някогашната му жена, в този момент си има друго семейство. Баща му и майка му, като се пенсионираха, отидоха да живеят на село. Идваха тук понякога. Преди 4 година обаче майка му умря при злополука и татко му остана да живее тук с Диан. Дъщеричката към този момент е огромна. Идваше да види дядо си, говореха си по телефона.

Стоян първоначално беше напълно добре. Излизаше пред блока, говореше със съседи, ходеше до магазина. Лошото е, че и двамата с Диян доста пиеха алкохол. Полиция идваше постоянно.

Всички бяха пропищели от кавги и мощна музика. ”

Това описа стара жена от другия вход. Съседите на двамата настояват, че Стоян вземал огромна пенсия, някои дори приказват, че била 1000 лева

“Пътуваше преди време по корабите. Не са им липсвали пари. А и Диян беше добър занаятчия - извършваше всевъзможни строителни работи. Нямаше непрекъсната работа към някоя компания, само че се хващаше на разнообразни обекти и работеше. Невинаги обаче имаше работа. И като му свършеха парите, вземаше от татко си ”, сподели различен мъж от блока.

След постоянните запои на татко и наследник следвали постоянни кавги. С времето Стоян почнал да страни от съседите и все по-рядко излизал от вкъщи си. Не говорел с никого.

“Не знаем какво е ставало в дома им, само че Диян стартира да заключва татко си, когато отиваше на работа, а той пък на няколко пъти бягаше от вкъщи - живеят на първия етаж и 3-4 пъти скочи през терасата. Единия път го откриха чак вечерта с полиция, някъде по пътя към Златни пясъци ”, твърди съседка.

През декември предходната година възрастният се разболял от двустранна пневмония и останал на легло. Синът му не спирал да пие. На 14 декември рано сутринта съседите още веднъж чули следващия скандал сред мъжете.

Диян крещял на татко си: “Ще те убия и ще те излежа. ” Същия ден

той се обадил

на персоналния доктор

и споделил, че татко

му паднал в

банята и умрял

Докторът отразил в известието за гибел като причина мозъчен инсулт. Всички детайлности към погребението били поети от траурна организация.

Диян се обадил на брат си, който дошъл със фамилията си от Англия. Когато се срещнал с траурния сътрудник, чул нещо обезпокоително. Мъжът обяснил, че до момента в който приготвяли тялото за погребението, забелязали по него и главата на умрелия синини и отоци, които мъчно могат да се получат от рухване в банята, както обяснил Диян.

Погребението минало и до момента в който двамата братя говорели, Диян подхвърлил, че би трябвало да отидат до Трето РПУ да опише нещо, само че след това се отказал. Всичко това предиздвикало брат му да се тормози. Той рядко се прибирал в България, само че знаел за запоите на роднините си, за свадите и предполагал, че се е стигало и до побоища.

Затова преди да си тръгне от България, подал сигнал непосредствено във Варненската окръжна прокуратура, като обяснил в детайли какви са терзанията му.

След сигнала му била формирана инспекция. Разследващите се заели да разпитват съседи, срещнали се със чиновниците на траурната организация и персоналния доктор.

Така при започване на май тялото на Стоян било ексхумирано и предадено на Съдебна медицина. При последвалата аутопсия патолозите разкрили счупени ребра, кръвоизливи и други контузии. Документирани са 10-ина удара с юмруци по тялото и главата на умрелия. А съгласно заключението им

повода за

гибелта е

гръдна контузия

При последвалия оглед на жилището проверяващите разкрили петна от кръв на разнообразни места и предмети в дома. Малко по-късно Диян бил задържан.

“То рано или късно щеше да се стигне дотук. Запоите и свадите им край нямаха. Алкохолът не прости, а и очевидно и различен път е посягал да бие татко си ”, разясниха съседи.

Преди месец окръжната прокуратура във Варна повдигна обвиняване против Диян за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен за жертвата метод, до момента в който татко му е бил в безпомощно положение. Очаква се съдът да насрочи дата за началото на процеса.

Ако бъде приет за отговорен, го чака присъда от 15 до 20 година, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР