Екшън с круизен кораб заради COVID-19 преживя в Тихия океан

...
Екшън с круизен кораб заради COVID-19 преживя в Тихия океан
Коментари Харесай

Бизнесменът Петър Станчев разкри как е оцелял на круизен кораб под блокада СНИМКИ

Екшън с круизен транспортен съд поради COVID-19 претърпя в Тихия океан пловдивският предприемач Петър Станчев, който се занимава със здравословни артикули. Пътуването му приключи с хепиенд, всички пасажери на кораба са здрави, няма нито един инфектиран, а през днешния ден е последният ден на карантината на Петър Станчев и брачната половинка му, оповестява "Марица ".



Луксозният лайнер на американска компания потегли на 28 февруари от Сидни с близо 5000 индивида на борда, минава през Бризбън и трябваше да обиколи Френска Полинезия, Нова Каледония, Фиджи и всички острови до Хавай, с цел да дебаркира в Хонолулу след 34 дни.

Туристите, измежду които бяха 20 българи, се оказаха в капан, защото пристанищата отказваха да ги пуснат.



„ Успяхме да разгледаме единствено три острова и да стъпим на твърда земя след 24 дни в океана, откакто пристанищата отказваха да ни одобряват поради ковид. Обикаляхме все едно бяхме прокажени, блокирани в развъдник.

Два пъти купувахме по интернет билети за аероплан, само че след това се оказваше, че и на тези пристанища се опасяват да ни пуснат. Добре е, че компанията уреди предварително да слезем в Хонолулу и провежда под наем полет до Лондон.

Придвижвахме се при жестоки защитни ограничения, по обособен кулоар до рейса и в акомпанимент на полицията до летището. Прибрахме се живи и здрави с постоянен полет до Пловдив “, описа патилата Станчев.



От блокадата ги е избавила повреда на едното витло.

„ На една вечеря гръмна с такава мощ, като че ли се сблъскахме с айсберг. Корабът чак се разтресе. Спряхме на спешен режим.

Почти незабавно дойде спешен транспортен съд при положение, че излезе от строя и второто витло, с цел да се прехвърлим и да доплуваме до брега “, спомня си пътешественикът.

Въпреки че ексурзионната стратегия беше тотално объркана, животът на круизен транспортен съд е вървял, както и преди. След 14 дни на борда туристите са се убедили, че са здрави, екипажът – също.

„ Имаше задоволително храна, ол инклузив беше проведен съвършено, всичко работеше – театри, кино, нощни заведения, казина, фитнес, спа “, разказа Петър Станчев.

Не се гледали с съмнение, не се шашкали един от различен, не носели маски. Раздали са им дезинфектант за ръцете.

„ Не се усещаше боязън. Ние, българските туристи, се сприятелихме, хранехме се дружно, пеехме, свирихме на китара “, описа предприемачът.



Туристите са поддържали връзка с посланици, изпратили са групово писмо и до Европейската комисия с SOS. Американската компания, провела круиза, е изплатила на всички по 700 евро като
бонус за друга екскурзия в по-добри времена, въпреки и да не е имала виновност за главната причина на блокадата - пандемията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР