Ексфолиантите и маските със смляно кафе почистват кожата от старите

...
Ексфолиантите и маските със смляно кафе почистват кожата от старите
Коментари Харесай

Никога Не Хвърлям Утайката На Кафето – Научих Приятелките Си, Даже Козметичката Иска Рецептата!

Ексфолиантите и маските със смляно кафе почистват кожата от старите кафези, придават прохлада и лек колорит на тена. Особено внимание заслужава способността на кафето да се бори с целулита и да отстранява стриите по време на бременността и след нея.

За приготвянето на ексфолианти и маски може да се употребява прясна наслойка от кафе или прясно надробен прахуляк.

Топ 5 ексфолианти за кафе

Най-лесният скраб с кафе. Смесете една чаена лъжичка кафе с гъст течен сапун или душ гел, деликатно масажирайте проблематичните области, изплакнете с вода.
Ексфолиант за суха кожа. Смесете 50 мл бадемово масло, две супени лъжици кафе и две супени лъжици мед.
Лек за целулита. Вземете в равни пропорции зехтин, наслойка от кафе и морска сол, прибавете 3-4 капки масло от джинджифил. Масажирайте проблематичните зони в продължение на 10 минути, по-късно изплакнете с топла вода без сапун.
Пилинг маска за отпусната и провиснала кожа. Смесете една супена лъжица всякаква козметичен глина със същото количество кафе, прибавете минерална вода до консистенция като заквасена сметана. Нанесете маската върху проблематичните зони на тялото, увийте с фолио и оставете за 60 минути. След това изплакнете с топла вода и намажете с овлажняващ крем.
Скраб за лице. Подхранва идеално всички видове кожа. Смесете чаена лъжица мед с една чаена лъжичка кафе и една чаена лъжичка зехтин. Използвайте скраба 1-2 пъти седмично.

Ексфолианти и маски с кафе могат да се употребяват всекидневно, с цел да се реализира мечтаното положение на проблематичните области. Противопоказания за потреблението на такива средства са: алергия към съставените елементи, увреждане на кожата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР