Екоакция в Нови пазар, Никола Козлево и Каспичан в Седмицата

...
Екоакция в Нови пазар, Никола Козлево и Каспичан в Седмицата
Коментари Харесай

Тонове отпадъци събраха служители на ДГС - Нови пазар

Екоакция в Нови пазар, Никола Козлево и Каспичан в Седмицата на гората
Няколко тона с боклуци събраха през днешния ден в горските територии и обичани места за отдих на популацията чиновници на ДГС-Нови пазар. Първо над 3 тона остарели автомобилни гуми и изхвърлени в гората пластмасови произведения бяха прибрани от територията на община Никола Козлево. В извозването на отпадъците се включи и локалната администрация.

Горските почистиха от битови боклуци и местността " Станата " в община Нови пазар, както и региона към Мадарския конник, в община Каспичан.

" Заедно с сътрудниците взехме решение да зарадваме локалните хора и да почистим всички места, на които обичат да вървят на пикник и да си почиват ", разяснява самодейността шефът на ДГС-Нови пазар инж. Павлинка Хинева. Тя благодари на сътрудниците си и на управленията на трите общини, които участваха в определянето на регионите за разчистване и предоставиха техника за транспортиране на събраните боклуци.

Хинева добави, че няколко пъти в годината вършат такива почиствания на територията на стопанството, а настоящето е част от програмата за отбелязване Седмицата на гората. През идващите празнични дни следва залесяване с деца и уроци по Горска педагогика с малчугани от детските градини.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР