Екоактивисти купуват мобилна станция и се организират в сдружение, за

...
Екоактивисти купуват мобилна станция и се организират в сдружение, за
Коментари Харесай

Екоактивисти ще защитават в съда интересите на Русе

Екоактивисти купуват мобилна станция и се провеждат в съдружие, с цел да пазят в съда правото на русенци да дишат чист въздух.

През последните няколко дни зачестиха сигналите за неприятни миризми на изгорен бакелит, ацетон и химия и гуми от разнообразни краища в крайдунавския град. Станциите за надзор на качеството на атмосферния въздух обаче са отчели превишения на нормите на следените атмосферни замърсители.

Днес имаше следващ митинг, този път пред постройката на екоинспекцията. Екоактивистите подариха разнообразни по мярка и цвят топки на чиновниците, „ с цел да имат какво да си трансферират с останалите институции “, както и да „ придобият убеденост и решат проблемите със замърсяването на въздуха в Русе “.

Аз моите ги оставям, с цел да може да има какво да си подават институциите... /3:27/ Да може да си подават, примерно Регионална инспекция за опазване на околната среда да подаде на Общината, Общината на РЗИ, РЗИ да върне на Регионална инспекция за опазване на околната среда, по-късно до регионалния шеф и да имат с какво да си играят... допускам, че в този момент ще се вземат в ръце и няма да си подават топката и ще има решение на казуса. “, сподели Ростислав Кандиларов, екоактивист.

Ние не считаме, че всички в тази институция са нарушители или са корумпирани, или са нещо друго. Напротив, би трябвало им увереност, за което им би трябвало и нашата поддръжка, сподели Мариян Димитров.

В момента сме се обединили и закупуваме една мобилна станция, която ще може да засича както бензен, по този начин и други известни химични съединения, които се носят в този въздух... /Ще създадем съдружие, да пази ползите на Русе. Ние като жители, като се изключи че показваме мнение, ще си търсим правата и в съда. Нашата цел тук е да Ви дадем тази топка. Заповядайте. Разбрахте посланието? Ние като жители ще работим, с цел да може този град да стане с по-чист въздух. Пожелавам и на Вас да имате храброст, тъй като с цел да застанете против едно дружество – замърсител се изисква храброст, сподели Иван Белчев, екоактивист.

Благодаря Ви и разгадавам на Вашата интензивност, само че желая да Ви кажа, че моите дейности без значение от смелостта ми, би трябвало да са регламентирани. Аз не съм задоволително самоуверен да нарушавам законовите разпореждания и всичко, което върша ще бъде съобразено с нормативните условия... Съобразно сигналите ви, работим и в извънработно време, и заран рано имаме патрули, и нощно време, в тъмната част на денонощието има патрули. /10:20/ Знам Вашите апели за затваряне на производства, само че това би било допустимо единствено, в случай че стъпим на нужните доказателства, че някой нещо нарушав, съобщи Анатоли Станев, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе.

Репортер: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР