Екипи от пътни полицаи от България и Румъния започнаха съвместни

...
Екипи от пътни полицаи от България и Румъния започнаха съвместни
Коментари Харесай

Български и румънски пътни полицаи започнаха общи проверки

Екипи от пътни служители на реда от България и Румъния започнаха взаимни инспекции за сигурността на придвижването на територията на двете страни. Контролът ще продължи през цялото лято. Първите инспекции към този момент са факт - на изхода на Русе за София, съобщи Българска национална телевизия.
Съвместните инспекции на българо-румънските смесени екипи се вършат за осма поредна година. Основната причина е, че по време на туристическия сезон пътническите потоци от румънски жители през България са доста интензивни, а в това време българската пътна полиция изпитва съществени усложнения при инспекция на румънските водачи. Един от главните проблеми е езиковата преграда сред проверяваните и проверяващите. Оказва се обаче, че има и основни разлики в самите документи - както за идентичност на жителите, по този начин и в талоните на автомобила.
Най-често ще се ревизира за валидността на документите на водачите, удостоверение за ръководство на колите, съществуването на застраховка гражданска отговорност. Когато се ревизира на територията на републиканската пътна мрежа ще се следи за съществуването на заплатен винетен стикер, също по този начин техническата редовност на колите. Проверка за приложимост на алкохол, потреблението на светлини денем, непоставянето на предпазен колан са най-често срещаните нарушавания.
Съществено разграничение сред нашия и румънския закон е, че у нас санкцията за превишена скорост не се заплаща на момента, както е в Румъния, а едвам след излизане на наказателно разпореждане. Едно от условията към служителите на реда, които образуват смесените екипи, е наложително притежаване на британски език, който е работен език вътре в самия екип. Задачата на румънския служител на реда по време на инспекцията е да оказва помощ главно при превода, както и да прегледа документите на румънския лидер и на неговия автомобил. Съвместните инспекции ще са общо 9 и ще продължат до 9 септември.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР