Екипи на Столичния инспекторат са направили допълнителни проверки на пунктове

...
Екипи на Столичния инспекторат са направили допълнителни проверки на пунктове
Коментари Харесай

Продължават проверките за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в София

Екипи на Столичния инспекторат са създали спомагателни инспекции на пунктове за вторични първични материали и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на боклуци, оповестиха от Столична община.


Само през последните два уикенда са тествани над 140 автосервиза и пунктове за вторични първични материали. Най-много обекти са инспектирани в регионите " Кремиковци ", " Подуяне ", " Красна поляна " и " Овча купел ". Направени са наставления и са формирани шест акта.

Проверките са по какъв начин се съхраняват боклуци, в това число остарели гуми, отработени масла и така нататък От началото на годината са тествани над 760 обекта - дадени са над 300 наставления и са наложени 30 акта за нерегламентирано горене на боклуци.

Това са част от ограниченията, които се подхващат при прогноза за превишения на равнищата на фини прахови частици, припомнят от Столична община.
 Опасно замърсен въздух в София и още четири града Опасно замърсен въздух в София и още четири града
Дишаме рисково замърсен въздух през днешния ден - в столицата и още четири български града - Пловдив, Русе, Велико Търново и Шумен. Това демонстрират показателят на Европей...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР