Екипи на РЗИ, Икономическа полиция и Патентното ведомство нахлуха преди

...
Екипи на РЗИ, Икономическа полиция и Патентното ведомство нахлуха преди
Коментари Харесай

На война с ментетата! РЗИ, Икономическа полиция и Патентно ведомство удариха склад на „Братя Митеви“ във Враца

Екипи на РЗИ, Икономическа полиция и Патентното ведомство нахлуха преди минути в един от складовете за почистващи и козметични артикули на „ Братя Митеви “ във Враца. Акцията е по сигнал на организация BulNews.
През последните седмици в редакцията на медията ни дойде информация, че в складовите бази на посоченото сдружение се оферират ментета на известни марки почистващи и перилни препарати, както и на козметични артикули. За да проверим дали това дава отговор на истината, изпратихме наш човек в склада, от който зареждат някои от магазините в региона, с цел да направи следена покупка. Без проблем той си напазарува няколко броя от един от посочените в сигналите до нас подправени артикули, като даже получи и документ да това.
Незабавно по-късно уведомихме съответните органи и през днешния ден огромната инспекция е реалност. По неофициална информация към този момент има открити неоригинални артикули, като инспекцията продължава и сега. Категорично е открито, че в складовете на проверяваното сдружение се предлага биоциден препарат, за който е належащо да има категорично позволение. Има и обосновано съмнение, че в края на тараша ще бъдат събрани задоволително данни за известяван на прокуратурата за осъществени съществени нарушавания.
Очаква се проверяващите да открият от кое място идват ментетата и кои магазини са заредили от „ Братя Митеви “, с цел да бъдат ровени и те. Не е изключено от този склад да бъде разплетена огромна проведена мрежа в цялата страна за предложение на подправени козметични, почистващи и перилни препарати.
По предварителна информация санкциите и наказателните постановления за откритите нарушавания се чака да са в размер на хиляди левове. Отделно не е изключено да бъде потърсена и наказателна отговорност от притежателите на компанията. Хубавото е, че в случай че се стигне до банкрут, двамата братя Гришо и Миро могат да се преквалифицират във фотографи, защото има кой да ги научи на този поминък. Все отново младият Слави Митев към този момент се похвали с първи професионални фотоси във фейсбук.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР