Екипи на РУ-Асеновград, пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ и Зонално

...
Екипи на РУ-Асеновград, пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ и Зонално
Коментари Харесай

Спецакция в Асеновград и областта! Вижте за какво

Екипи на РУ-Асеновград, пловдивския бранш „ Специализирани полицейски сили “ и Зонално жандармерийско ръководство вземат участие в спецакция на територията на Община Асеновград през днешния ден. Тя се организира като част от ограниченията на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи за изцяло застраховане на публичния ред и сигурност в региона. Целта на акцията е да се реализира предварителна защита и противопоставяне на битовата престъпност и да се предотвратят възможни престъпления с изключително внимание към дребните и отдалечени обитаеми места.

В рамките на деня униформените ще работят на територията на Асеновград и Садово и селата Селци, Боянци, Болярци, Поповица и Караджово. Те ще наблюдават за съблюдаване на условията, свързани с българските персонални документи и адресната регистрация, както и на наредбите в Закона за частната охранителна активност и Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения. Акцент имат и инспекциите за определяне на оповестени за търсене лица и коли, противозаконното предпазване и разпространяване на опиати и акцизни артикули, закононарушенията срещу горското и селското стопанство.

За възстановяване на сигурността на придвижването и понижаване на пътния травматизъм е засилен и контролът над водачите за дееспособност, приложимост на алкохол или упойващи субстанции, техническа редовност на колите и годна застраховка „ Гражданска отговорност “.

Към 12 ч. през днешния ден общо са тествани 181 лица, 97 МПС и 33 търговски обекта. За установени административни нарушавания актове са формирани по ЗБЛД – 3 броя, 8 по ЗДвП и един по Кодекса за застраховането. Глобени с фиш са 18 водачи.

Предварителни инспекции за закононарушение по член 234 от Наказателен кодекс са стартирани по отношение на открити дребни количества тютюн и цигари без заплатен данък в частен адрес в село Болярци и в магазин в село Караджово.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР