Екипи на Регионалната здравна инспекция в Ямбол продължават засиления контрол

...
Екипи на Регионалната здравна инспекция в Ямбол продължават засиления контрол
Коментари Харесай

РЗИ в Ямбол продължава засиления контрол на ГКПП „Лесово"

Екипи на Регионалната здравна ревизия в Ямбол не престават засиления надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “. Остава в действие условието влизащите от Турция, в това число и българските жители, да показват документ за имунизация или негативен резултат от годен тест. 

Мярката продължава да е в действие и за еднодневните пътувания до Турция, в това число и екскурзиите за извършване на покупки до Одрин. Контролът се реализира от командировани на 12-часови наряди здравни инспектори,  уточни  шефът доктор Радостина Калчева.  

" Все още си стои заповедта за граничния надзор. Влизащите от Турция е належащо да показват документ. Ако не показват, те биват сложени под карантина за 10 дни. "  

Ковид ситуацията в региона е спокойна като единствено в Ямбол заболеваемостта е над 500 на 100 хиляди души население, само че към този момент броят на леглата за болнично лекуване няма да бъде лимитиран и остава 83. 

" Заболеваемостта не е спаднала напълно, тя се задържа на едни равнища, тъй че не знаем през идващите седмици дали няма да се усили броя на хоспитализациите. "  

Наложената карантина в Дома за възрастни хора в Ямбол и на украинско семейство  поради огнища на коронавирус,  към този момент е вдигната, добави доктор Калчева. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР