"Екипи на общинската фирма "Чистота" в Пловдив започнаха поставянето на

...
"Екипи на общинската фирма "Чистота" в Пловдив започнаха поставянето на
Коментари Харесай

Община Пловдив сменя контейнерите за смесен битов отпадък с нови

"Екипи на общинската компания "Чистота " в Пловдив започнаха слагането на 1100 нови контейнера за разбъркан битов боклук ", заяви шефът на общинското дружество Димитър Георгиев.

Новите съдове са пластмасови и са били доставени предишния месец след извършена от Община Пловдив социална поръчка - 429 от тях са вид "бобър " с съдържимост 1100 литра, а по този начин наречените "куки " са 671 броя с размер 120 и 240 литра.

Върху всеки резервоар е залепен стикер с информация за неговото предопределение и "горещия " телефон на "Чистота " за сигнали - 032/675-817. Подмяната на контейнерите стартира от централната градска част, като процесът се управлява от еколозите от регион "Централен ".

Според Георгиев, доставката на новите контейнери разрешава да се удовлетворят в по-голяма степен повишените потребности в появилите се през последните години нови жилищни комплекси.

Идеята е всички железни съдове поетапно да бъдат сменени с пластмасови, защото те са по-естетични, по-евтини, комфортни и дълготрайни, а обслужването им е по-безшумно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР