Екипът от учени на „Лабораторията по сънища“ към Масачузетския технологичен

...
Екипът от учени на „Лабораторията по сънища“ към Масачузетския технологичен
Коментари Харесай

Учени разработват устройство, което да ни даде контрол върху сънищата ни

Екипът от учени на „ Лабораторията по сънища “ към Масачузетския софтуерен институт (MIT) създават софтуерно устройство, което да ни даде надзор върху сънищата ни.

Радикалната цел на екипа е да потвърди един път за постоянно, че сънищата на хората не са просто облици, които забравяме незабавно след сън, а имат по-дълбок смисъл. Според тях сънищата ни могат да бъдат хакнати, променяни и насочвани, написа „ Футуризъм “.
Разчетоха сънищата посредством сканиране на мозъка Японски учени използваха нуклеарно магнитен резонанс, с цел да предскажат облици, които хората виждат в ранна фаза на съня си
Изчислено, че хората прекарват една трета от живота си в сън. „ Хората не знаят, че тази една трета от живота им може да бъде употребена за смяна на тях самите, без значение дали става въпрос са рационализиране на творчеството ни или възстановяване на настронението “, разяснява Адам Хоровиц от MIT, който работи по плана.

Устроствойто с име „ Дормио “ съставлява най-просто софтуерна ръкавица с разнообразни датчици, които засичат в соя фаза на съня се намираме. Когато носещият ръкавицата попадне в положението сред съзнанието и подсъзнанието, наречено хипнагогия, ръкавицата дава звуков сигнал, който да регистрира този миг. По това време индивидът стартира да вижда халюцинации, които са изцяло естествени в стадия сред будно положение и сън.

Снимка: iStock

При първични опити устройството „ изговаряло “ авансово избрана дума тъкмо в този миг сред будно положение и сън. Общо 50 от участниците показали, че откакто чули думата „ тигър “ в съня им се появил тигър.

Около един % от хората по света могат да изпаднат в така наречен съзнателен сън по натурален път, което прави основаването на сходна технология доста мъчно, защото няма задоволително събрани данни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР