Екипът на YouTube-канала carwow организира поредната си надпревара, в която

...
Екипът на YouTube-канала carwow организира поредната си надпревара, в която
Коментари Харесай

Три германски хот-хеча с 4х4 в спор на пистата

Екипът на YouTube-канала carwow провежда следващата си конкуренция, в която този път участваха три немски хот-хеча със задвижване е четирите колела - Audi S3, BMW M135i xDrive и Mercedes-AMG A 35. Под дъжда машините се надпреварваха на ускоряване на 402 метра, на старт по време на придвижване в разнообразни режими и на успеваемост на спирачките.

Трите модела имат много общи неща - всички те се създават в Германия, разполагат с 2,0-литров турбомотори с 4 цилиндъра и задвижване на четирите колела, тежат малко над звук и половина и костват към 40 000 евро.

Последен от тях дебютира Audi S3 - едвам преди 3 месеца. Под капака на модела е подложен турбомотор с 310 к.с и 400 Нм, който е комбиниран със 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Теглото на автомобила е 1575 кг.

BMW M135i xDrive разчита на мотор с 306 с. и 400 Нм, комбинаран със 8-степенна роботизирана скоростна кутия. Баварецът е с 50 кг по-лек от колата на Audi.

Третият участник - Mercedes-AMG A 35, също има 306 коня под капака (400 Нм), като скоростната кутия е 7-степенна роботизирана, а тежестта е 1555 кг.
При ускорението на 402 метра трите хот-хеча се вместват в 0,4 секунди. Много близки са и резултатите от тестванията за успеваемост на спирачките. Точно преди година Carwow организира сходен тест с предходното Audi S3 на суха писта, като резултатите бяха разнообразни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР