Екипът на проф. Григор Горчев в АГ-отделението на УМБАЛ "Св.

...
Екипът на проф. Григор Горчев в АГ-отделението на УМБАЛ "Св.
Коментари Харесай

Лекари спасиха живота на онкоболна бременна и бебето й

Екипът на проф. Григор Горчев в АГ-отделението на УМБАЛ "Св. Марина " в Плевен избави живота на онкоболна бременна жена и бебето й, оповестиха от лечебното заведение.

В момента дамата и новороденото момченце са в положително положение след двете едновременни интервенции - раждане посредством цезарово сечение с следваща радикална хистеректомия и тотална тазова лимфна дисекция.

Младата пациентка е била в напреднала бременност, когато по време на обикновен обзор към женска консултация, оповестява за прокървяване. След осъществен гинекологичен обзор е диагностицирана с рак на маточната шийка. Насочена е към болница "Света Марина " в Плевен и консултация с проф. Горчев. Пред него дамата е безапелационна в желанието си за опазване на бременността. Това изисква събиране на екип от висококвалифицирани експерти и по едно и също време осъществяване на две комплицирани интервенции за избавяне на живота на дамата и нейното дете. Първата акушерска интервенция посредством цезарово сечение е осъществена от доктор Пепо Партенов, шеф на АГ Клиника "Света Марина ". Втората, гинекологична намеса, прави проф. Горчев - радикална хистеректомия за премахване на матката с лимфна дисекция. По думите на проф. Горчев тази комплицирана двойна интервенция е била животоспасяваща за младата жена и само допустима от позиция на разрешаване на нейното онкологично заболяване и обезпечаване на опция да износи и роди крепко дете.

Известният доктор поучава бременните дами да посещават постоянно кабинетите по женска консултация и да организират всички рутинни, профилактични прегледи и проучвания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР