Екипът на Пощенска банка засади над 2000 фиданки в Международния

...
Екипът на Пощенска банка засади над 2000 фиданки в Международния
Коментари Харесай

Доброволци от Пощенска банка засадиха над 2000 фиданки в Международния ден на Земята

Екипът на Пощенска банка засади над 2000 фиданки в Международния ден на Земята – 22 април – по време на огромната самодейност „ Новата гора на София – 2 “. Над 100 доброволци от финансовата институция отдадоха време, труд и старания за залесяването на нови горски масиви в крайградските региони на София, в землището на с. Негован.

Пощенска банка се включва за втора поредна година в плана, като част от цялостната ѝ вътрешна стратегия за запазване на околната среда „ Зелени дружно с Пощенска банка “ и в унисон с дългогодишната устойчива политика на компанията.

Под мотото „ Подай ръка на Новата гора на София “ през предходната година екипът на институцията засади над 1000 дръвчета на избрания за задачата терен. Планът за пролетното издание на акцията през 2023 година е да бъдат залесени нови 32 дка с общо 20 000 широколистни фиданки от дървесен тип цер (представител от жанр Дъб). 
 
„ Всяка обществено виновна самодейност, в която екипът на Пощенска банка доброволства, е доста значима за нас, тъй като тя символизира непрекъснатите ни старания да построяваме нов вид мислене и отношение към околната среда и опазването на естествените запаси. Участието ни за втора поредна година в „ Новата гора на София – 2 “ в този момент е още по-специално, защото го реализирахме в Международния ден на Земята, като успяхме да засадим рекорден брой фиданки, с помощта на отборния дух и взаимните старания на нашия обединен екип. Мотивирани от общите ни полезности и визия за по-зелено бъдеще дружно се стремим към стабилно развиване и по-природосъобразно държание за благополучието на цялото общество “, разясняват от Пощенска банка.
 Пощенска банка
Гората край с. Негован е част от огромния план „ Новата гора на София – 2 “, с която Столична община засажда нови горски масиви в крайградските региони на града като част от ограниченията за възстановяване на качеството на въздуха. Началото на тази самодейност бе сложено предходната пролет, а задачата ѝ е да трансформира в гора общо 137 дка общински непригодни аграрни земи в землището на с. Негован, регион „ Нови Искър “. След двете залесителни акции през 2022 година на мястото към този момент порастват 30 500 фиданки цер на обща повърхност от 48,8 дка.
 
Многопластовата политика за корпоративна обществена отговорност на Пощенска банка включва редица значими планове в региона на образованието, предприемачеството, опазването на околната среда, спорта и корпоративното дарителство. Едно от главните посоки в нея са зелените инициа
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР