Екипът на Марица честити на имениците! Денят на Свети Стефан се

...
Екипът на Марица честити на имениците!
Денят на Свети Стефан се
Коментари Харесай

Стефановден е! Много имена празнуват

Екипът на " Марица " честити на имениците!

Денят на Свети Стефан се празнува на третия ден след Рождество Христово - 27 декември.

От времето на Апостол Павел насам всички назовават Св. Стефан пръв страдалец (първомъченик), тъй като е една от първите жертви на християнската религия. Свети Стефан е първият християнски страдалец и първи чиновник (архидякон) в устройващата се Йерусалимска община - черква.

В нея влизали хора от всички среди, като богатите предоставяли парцелите си за подкрепяне на общината, а Св. Стефан посочвал активност и предопределение на обособените й членове. Може да се каже, че това е била първата действителна християнска община, която била толкоз безапелационно и заслужено построена, че юдеите завидели, оклеветили Св. Стефан и го пребили с камъни. Преданието споделя, че Богородица следила мъченическата му гибел и се молела за него.

На този ден честват всички с имената Стефан и Стефка и производните им: Стефи, Стефко, Стефанка, Стефания, Фани, Теки, Венчо, Венцислав, Венцислава, Стамен, Стан, Стамена, Станчо, Станимира, Станислава, Стане, Цако, Цанко, Цано, Цанчо, Цанка, Стою, Стоян, Стояна, Стоичко, Шон, Шона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР