Екипът на Джулиан Асандж заяви, че няма индикации за сключване

...
Екипът на Джулиан Асандж заяви, че няма индикации за сключване
Коментари Харесай

Екипът на Джулиан Асандж: Няма индикации за сключване на сделка със САЩ

Екипът на Джулиан Асандж съобщи, че няма индикации за подписване на договорка с американското правораздаване.

Съобщава се, че държавното управление на Съединени американски щати обмисля предложение за съглашение за признание на виновността на Джулиан Асанж, което му разрешава да признае за закононарушение, само че юристите му споделят, че „ не са получили индикации “, че Вашингтон има намерение да промени метода си.

Wall Street Journal заяви, че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати търси способи да прекъсне дългата лондонска правосъдна борба на създателя на WikiLeaks против екстрадиция в Съединени американски щати по обвинявания в шпионаж за публикуването преди 14 години на хиляди класифицирани американски документи, свързани с войните в Афганистан и Ирак.

В отчета се споделя, че проектът, който се преглежда, ще бъде да се отдръпват сегашните 18 обвинявания по Закона за шпионажа, в случай че Асандж се признае за отговорен в погрешно боравене с класифицирани документи, закононарушение. Асандж ще може да се изкаже отдалечено от Лондон и евентуално ще бъде на независимост скоро след сключването на договорката, защото към този момент е прекарал пет години в ареста в Обединеното кралство.

Правният екип на Асандж обаче съобщи, че не знае за смяна в тактиката на прокуратурата.

Един от бранителите на Асандж, Бари Полак, сподели в изказване: „ Неуместно е юристите на господин Асандж да разясняват, до момента в който делото му е пред Върховния съд на Обединеното кралство, с изключение на да кажем, че не сме получили индикации, че Министерството на правораздаването има намерение да разрешаване на случая и Съединените щати не престават със същата увереност, както постоянно, да търсят изгонването му по всичките 18 обвинявания, излагайки го на 175 години затвор.

Очаква се Върховният съд да реши през идващите няколко седмици дали да даде на Асандж в допълнение право да апелира екстрадицията си. Твърди се, че Асандж, който е държан в строго охранявания затвор Белмарш, е прекомерно болен, с цел да отиде в Кралския съд, с цел да участва на последното чуване там предишния месец.

Ако двамата съдии се произнесат против него, той ще е изчерпал всички благоприятни условия на Обединеното кралство да оспори екстрадицията и единственият оставащ път, отворен за него, ще бъде Европейският съд по правата на индивида, който може да подреди на Обединеното кралство да не продължава с екстрадицията, до момента в който съдът е разгледал делото. Ако това се провали, Асанж може да бъде отведен в Съединени американски щати до няколко дни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР