Екипът на Алексей Навални публикува видеозапис, в който се твърди,

...
Екипът на Алексей Навални публикува видеозапис, в който се твърди,
Коментари Харесай

Екипът на Навални: Алексей е бил убит в навечерието на размяната на затворници

Е кипът на Алексей Навални разгласява видеозапис, в който се твърди, че съветският опозиционен политик е бил съзнателно погубен по заповед на президента Владимир Путин в навечерието на замяна на пандизчии, при която той е щял да бъде освободен в подмяна на палач от Федерална работа за сигурност (ФСБ), затворен в Германия. Това заяви Politico.  

Във видеоклип в YouTube, оповестен в понеделник и озаглавен " Защо Путин умъртви Навални в този момент? " , близката съюзничка на опозиционния политик Мария Певчих съобщи, че след месеци лобиране за замяна на пандизчии с присъединяване на Навални напролет на предходната година проектът им бил утвърден. 

" Навални трябваше да бъде на независимост през идващите дни, тъй като бяхме постигнали съглашение за размяната му ", сподели тя. Певчих добави, че съветският олигарх милиардер Роман Абрамович е работил като персонална връзка сред западните чиновници и Путин при посредничеството за договорката.  

От Politico прецизират, че не са успели да ревизират без значение изказванията на Певчиха. 

Певчих уточни, че договорката е включвала Вадим Красиков, сътрудник на ФСБ, затворен в Германия за убийството на някогашен чеченски пълководец през 2019 година, и " двама американски жители ". Певчих добави, че късно на 15 февруари е получила удостоверение, че такава замяна ще се реализира, само че счита, че по-късно Путин е трансформирал решението си. 

" След като са подготвени да разменят Красиков по принцип, тогава просто би трябвало да се отърва от разменната монета Навални. Това е безусловно нелогично, ирационално, това е държание на вманиачен мафиот. Но въпросът е, че Путин е полудял от ненавист към Навални " , допуска Певчих.

Кремъл не разяснява незабавно изказванията на екипа на Навални. 

На 16 февруари, ден откакто Певчих разгласява изказванията си, че е получил удостоверение, че договорката е " на заключителен стадий ", бе обявено, че Навални е примрял и е умрял след разходка в наказателната колония, където е държан северно от Арктическия кръг. 

Maria Pevchikh, Alexei Navalny's associate:
Navalny was killed the day after the agreement on his exchange was reached

According to Maria Pevchikh, Navalny was to be released in the coming days. The Anti-Corruption Foundation managed to agree on him being exhanged for a hitman…
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Във видеоклипа Певчих не загатва имената на двамата американски жители, само че в случай че такава договорка в миналото е съществувала, тя евентуално е включвала американските публицисти Еван Гершкович и Пол Уилън, които са в пандиза в Русия по обвинявания в шпионаж. 

В изявление за американския десен пандизчия Тъкър Карлсън по-рано този месец Путин съобщи, че не изключва договорка за освобождението на репортера на " Уолстрийт джърнъл " Гершкович, " в случай че нашите сътрудници подхващат реципрочни стъпки ". След това той приказва за " човек, който заради патриотични усеща е ликвидирал престъпник в една от европейските столици " в изявление, което необятно се възприема като удостоверение, че Путин желае в подмяна да бъде освободен Красиков. 

Твърди се още, че Алексей Навални е бил малтретиран в наказателната колония " Полярен вълк " преди гибелта си. Това показва филантропична група, която желае самостоятелна експертиза на тялото на критикът на Путин.  

Руската организация gulagu.net, която обръща внимание на злоупотребите в пандизите, моли фамилията на Навални да обезпечи самостоятелна експертиза на пробите от тялото на опозиционера в чужбина. Не е ясно дали съветските управляващи ще разрешат самостоятелна инспекция, откакто настояват, че Навални, който излежаваше 19-годишна присъда в арктическата колония, е умрял от " синдром на неочакваната гибел ". 

Alexei Navalny was 'cold tortured' in prison before being 'murdered' via
— Alma van Hees (@Alma00011)
Съпругата на Навални, 47-годишната Юлия, твърди, че брачният партньор ѝ е бил погубен по заповед на Владимир Путин, и преди този момент упрекна диктатора в сатанизъм, защото не е предал тялото на фамилията му. Тялото на Нвални бе предадено на роднините му едвам седмица след гибелта му. 

Вчера обаче Кирил Буданов, началник на украинската работа за военно разузнаване GUR, изрече съмнение, че гибелта му може да се дължи на естествени аргументи, защото съгласно него Навални е умрял от " кръвен съсирек ", предава Daily Mail. 

Gulagu.net съобщи: " Днес тялото му е главното доказателство за закононарушението на Путин против самия Алексей и против демокрацията в Русия. Тялото на Навални е главното доказателство за неговото ликвидиране и последвалите операции с него, с цел да се прикрие това извънредно закононарушение, осъществено в сгода на диктатора Путин. Ако беше жив, сигурни сме, че при сходен случай самият той щеше да каже, че най-важното през днешния ден е експертизата, проучванията на най-хубавите специалисти в света и представянето на изчерпателни доказателства, а едвам по-късно - погребението. ” 

“Обръщаме се към фамилията на Алексей Навални, като вземаме поради нашия огромен опит в самостоятелни следствия на изтезания и убийства. Молим ви да отложите погребението и да извършите всичко допустимо за осъществяване на цялостна експертиза отвън Руската федерация. Готови сме да окажем подпомагане и помощ за това. Моля, направете верния избор ”, допълват оттова.  

Alexei was killed on eve of prisoner swap, his team claims
— Zumrud Pashkin
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР