Екипажите на тежките огнехвъргачни системи ТОС-1А Солнцепек вече могат да

...
Екипажите на тежките огнехвъргачни системи ТОС-1А Солнцепек вече могат да
Коментари Харесай

ТОС-1А Солнцепек получи нова система за защита от украински контрабатареен огън

Екипажите на тежките огнехвъргачни системи ТОС-1А " Солнцепек " към този момент могат да се откриват на терен и да поразяват тъкмо цели на украинските въоръжени сили, без да напущат машината. Това заяви осведомен източник за РИА Новости, предава " Фокус ".

Както Министерството на защитата заяви по-рано, за тези бойни машини започнаха да се употребяват най-новите софтуерни решения.

" Новата система разрешава на екипажа в зоната на специфичната военна интервенция бързо да се приспособява към релефа на местността, без да напуща машината и без да слага общоприетите артилерийски принадлежности. Това покачва успеваемостта и точността на стрелбата и също по този начин пази екипажа от контрабатареен огън от украинските въоръжени сили - той може на практика незабавно да промени позицията си, защото няма потребност да сглобява съоръжение. Няма проблеми и с напредването към нова позиция ", споделя събеседникът на организацията.

Той посочи, че новият апаратно-програмен комплекс е създаден във Всеруския научно-изследователски институт " Сигнал ". Сега той се инсталира серийно на бойни машини, добавя източникът.

Използването на общоприети артилерийски принадлежности за георефериране, в това число геодезически инструмент като компас, изисква доста време - най-малко 10-15 минути. Тази технология е нужна за установяване на ъгъла на ориентиране в определената позиция, от това зависи точността на стрелбата.

ТОС-1А " Солнцепек " е огнеметна система на танково шаси. Тя е на въоръжение във войските на РХБЗ. Използва неуправляеми реактивни снаряди с диаметър 220 мм с термобарична бойна глава, което разрешава унищожаването на персонален състав, съоръжение и укрепления на съперника с обемна детонация.

Пусковата установка може да побере до 24 снаряда, способни да покрият повърхност до 40 хиляди квадратни метра. Пълният залп лишава шест секунди. Обсегът на пукотевица е от 400 метра до шест километра. Пробегът по автомагистрала е 550 километра. Екипажът се състои от трима души.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР