Екипажите на фрегатата Верни“ и базов миночистач Прибой“ от състава

...
Екипажите на фрегатата Верни“ и базов миночистач Прибой“ от състава
Коментари Харесай

Военноморски сили на България се представиха на ниво в Румъния

Екипажите на фрегатата „ Верни “ и базов миночистач „ Прибой “ от състава на българските Военноморски сили /ВМС/ се показаха сполучливо в националното военноморско обучение в Румъния „ Sea Shield – 2023 “ . Целта на интернационалното мероприятие беше да се увеличи равнището на оперативната съгласуемост на страните, да се усъвършенства подготовката на военнослужещите за осъществяване на задания при взаимно корабоплаване в съюзнически формат.

Фрегатата „ Верни “ беше включена в състава на тактическа група дружно с фрегатата „ Регеле Фердинанд “ и корветата „ Себастиан “ от състава на Военноморски сили на Румъния. В първия стадий на учението екипажите на корабите от тази тактическа група участваха в учения по взаимно маневриране , осъществяване на плавателните съдове през авансово протрален канал, тренировки по приемане на гориво на ход и буксировка на развален транспортен съд и тактическо маневриране.

Военнослужещите организираха учения по противовъздушна защита , надзор на комерсиалния трафик и инспекция на транспортен съд извършител , информационни, противоподводни учения с потребление на имитационни цели, учения по търсене и избавяне .

В рамките на втория стадий на „ Sea Shield – 2023 “ фрегатата „ Верни “ взе участие в обезпечаване на защитата от подводен, надводен и въздушен съперник на транспортен съд, пренасящ изключително скъп товар.

По време на етапа на море базов миночистач „ Прибой “ взе участие в противоминна интервенция по разузнаване за сложени мини в избран регион. Изпълнени бяха и извършения по взаимно маневриране, буксировка на развален транспортен съд и прекачване на леки товари и поща на ход .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР