Екипажът на фрегатата Дръзки се включва последователно в две национални

...
Екипажът на фрегатата Дръзки се включва последователно в две национални
Коментари Харесай

Фрегатата ни Дръзки се включва в две турски военноморски учения

Екипажът на фрегатата " Дръзки " се включва поредно в две национални военноморски учения с интернационално присъединяване на турските Военноморски сили, оповестиха от Военноморски сили.

Едните военноморски маневри са до 4 ноември 2017 година - " NEMO TRIALS 2017 ". Другото обучение е от 07 до 16 ноември 2017 година с кодовото име " DOGU AKDENIZ 17 ".

От щаба на Военноморски сили припомниха, че от 16 до 29 октомври 2017 година фрегата " Дръзки ", като част от втората непрекъсната военноморска група на НАТО (SNMG2), взе участие в интервенция на НАТО в Средиземно море " SEA GUARDIAN ".

Освен нашия военен транспортен съд, в състава на групата бяха фрегатите ITS " SIROCCO " от Военноморски сили на Италия, ROS " REGELE FERDINAND " от Военноморски сили на Румъния и TCG " GELIBOLU " от Военноморски сили на Турция.
Флагман на формированието бе турската фрегата с пълководец капитан I сан Айдън Сезеноглу, който дружно с офицери от оперативния щаб на 25 октомври 2017 година посетиха фрегата " Дръзки ".

По време на интервенцията фрегата " Дръзки " извърши поставените задания по наблюдаване на надводната конюнктура , свързани с обезпечаване на сигурността на корабоплаването в региона.
Отработено бе и тактическото взаимоотношение в групата. Проведоха се тренировки по разкриване и водене на надводни и въздушни цели и тактическо маневриране, споделиха военни моряци.

 Фрегата „ Дръзки” се завърна след интервенция на НАТО
Фрегата „ Дръзки ” се завърна след интервенция на НАТО

130 членния екипаж на фрегатата

Едновременно с присъединяване в натовската интервенция се организираха корабни бойни учения по " Борба за живучест ". Те включват битка с пожари и гърмежи, симулирано потребление на противокорабно и противовъздушно оръжие, отбрана на кораба от атакуващи бързо движещи се дребни морски цели, тренировки по приемане и предаване на товари на ход и по отвесен прийом и избавяне на човек зад ръб.

Практически са изпълнени стрелби по морска цел с картечници и леко стрелково оръжие , приемане на гориво на ход от военния танкер TCG " AKAR " от Военноморски сили на Турция, осведомиха от Военноморски сили.


" Дръзки " отплава за интервенция на НАТО в Средиземно море

Екипажът е добре квалифициран за присъединяване си в интервенцията

За интервала на присъединяване в интервенция " SEA GUARDIAN " фрегата " Дръзки " следи 220 кораба, откри контакт и извърши питане на 27 кораба от комерсиалния трафик и опознаване на над 130 въздушни цели дневно.

На 21 октомври екипажът на фрегата " Дръзки " означи дванадесета годишнина от повдигането на българския военноморски байрак , допълниха от Военноморски сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР