Екипажът на Аполо 8“ излъчва телевизионен сигнал на живо на

...
Екипажът на Аполо 8“ излъчва телевизионен сигнал на живо на
Коментари Харесай

24 декември 1968 г. – Коледни благопожелания от лунната орбита

Екипажът на „ Аполо 8 “ излъчва ефирен сигнал онлайн на Бъдни вечер. Астронавтите се трансформират в първите хора, орбитиращи друго галактическо тяло.

Франк Борман, Джеймс Ловел и Уилям Андерс реализират предаването, откакто влизат в лунната орбита на 24 декември. Това до известна степен изяснява религиозното наличие на посланието. След като афишират настъпването на лунния изгрев, всеки астронавт чете откъс от Битие.

Как е посрещнато това обръщение на космодрума „ Байконур не е ясно. То обаче е в внезапен контрастност с думите, изречени няколко години по-рано от космонавтът Юри Гагарин – първият човек в Космоса.

„ Не виждам Бог тук горе “ – споделя Гагарин от борда на „ Восток I ”. През годините обаче това изявление от време на време се трансформира. Дали е правилно или не, надали ще разберем. Едно е несъмнено – реакциите са радикално разнообразни и единствено в допълнение подклаждат известната по това време агитация в Съединени американски щати на Страхуващия се от Бог Запад против Безбожните комунисти.

И екипажът на „ Аполо “ не твърди, че е видял Бог. Астронавтите обаче са изключително впечатлени от неговите творения – „ Тази обширна самотност те кара да изпитваш благоговение. Карате да осъзнаеш какво в действителност притежаваш на Земята “, споделя Ловел в друго изявление (екипажът прави общо шест).

Основната задача на „ Аполо 8 “ обаче не е да се впечатлява от обширността на Космоса. Целта на експедицията е постигане на естественият сателит на Земята, влизане в към лунна орбита, снимане и набелязване подобаващи места за прилуняване на бъдещи задачи, завръщане и приводняване в авансово набелязан регион на родната планета. За първи път членовете на " Апоро 8 " минава границата на радиациония пояс на Земята и достигайки Луната минават на орбита към друго галактическо тяло. Франк Борман, Джеймс Ловел и Уилям Андерс са първите хора видели с очите си Обратната страна на Луната.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР