Екип от вещи лица прави нова оценка на държавния имот

...
Екип от вещи лица прави нова оценка на държавния имот
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" ще плаща по нова оценка за "Армията"

Екип от движимости лица прави нова оценка на държавния парцел в Борисовата градина в София, където се намира ст. " Българска войска ". След като тя бъде подготвена, наемателят " ЦСКА-София " би трябвало да внесе паричната ѝ равноценност в капитала на плануваното публично-частно сдружение, с цел да бъде приключено учредяването му и да може футболният клуб вероятно да продължи процеса по създаване на ново оборудване в най-големия столичен парк.

Това излиза наяве от отговорите на Министерството на младежта и спорта (ММС), изпратени след питане по тематиката от " Сега ". В началото на декември стопанисващото сдружение " Сердика спортни парцели " ЕАД (ССИ), чийто принципал е ММС, и клубът на Гриша Ганчев подписаха меморандум за основаване на въпросната взаимна компания, в която страната ще взе участие с непарична вноска под формата на апорт на парцела.

Решението за основаване на смесеното " Спортни парцели Българска войска " АД беше взето още през октомври 2019 година от Министерския съвет, ръководен тогава от Бойко Борисов. През април 2020 година парцелът в Борисовата градина беше оценен на 32 274 900 лева, само че сумата не се хареса на " ЦСКА-София " и по гледище на клуба беше осъществена нова оценка, която единствено три месеца по-късно - през юли 2020 година, занижи цената до 23 310 700 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР