Екип от общинското предприятие Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ (ДДД) ще

...
Екип от общинското предприятие Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ (ДДД) ще
Коментари Харесай

Дезенфекцират автобусите във Варна заради коронавируса, пръскат с хлор, затварят пенсионерските клубове

Екип от общинското дружество „ Дезинфекция, дезинсекция и дератизация “ (ДДД) ще прави стерилизация на рейсовете на „ Градски превоз “. Това бе взето като решение на съвещание на общинския щаб за предприемане на благодаря против разпространяването на вирус Covid 19, и в осъществяване на заповед №0944/08.03.2020 година на Кмета на Община Варна.

Срещата бе ръководена от кмета Иван Портних, който е ръководител на щаба. Зам.-председател е Коста Базитов, зам.-кмет, а секретар – Анастасия Георгиева, шеф на дирекция „ Здравеопазване “. В комисията вземат участие районните кметове и кметове на обитаеми места,  шефове на дирекции в Община Варна, представители на РЗИ – Варна, на  УМБАЛ " Света Марина “, МБАЛ „ Света Анна – Варна “, МБАЛ Варна към ВМА – София, СБАЛОЗ – Варна ЕООД; „ Градски превоз “ ЕАД, РД ПБЗН – Варна; на Обединението на общопрактикуващите лекари; на РУО – Варна.

На този стадий здравните заведения във Варна разполагат със свободен брой кревати за лекуване и карантина на хора с вирусни признаци. По данни на РЗИ – Варна от петък има 5-ма нови приети в болница в Инфекциозната клиника, които са с негативни проби. Към момента лечебните заведения са обезпечени с дезинфекционни препарати.

Медицинските експерти поучават жителите, които имат вирусни признаци, първо да се обадят по телефона на персоналния си доктор, да извършват прецизно неговите инструкции и да не подхващат посещаване в поликлиниките. Граждани, които нямат персонални лекари, могат да се свържат по телефона с РЗИ - Варна. Хората, на които им е наложена карантина, би трябвало прецизно да я съблюдават.

Общинският действен щаб разпореди на районните кметове и кметовете на обитаеми места да прекратят събитията в пенсионерски клубове, читалища и всевъзможен тип групови събирания, за предварителна защита. Дадени бяха инструкции за спомагателна стерилизация на транспортните средства на градския превоз, в това число култивиране с препарати на седалки, дръжки и повърхности, които пасажерите допират с ръце.

По разпореждане на щаба би трябвало да бъде реализирана 4-кратна стерилизация с хлорни препарати или препарати на спиртна основа във всички публични здания, в които има визити на жители, в това число стерилизация на перила, порти, дръжки, постоянно проветряване на пространствата. Мярката се отнася за търговски центрове, детски ясли, детски градини, обществени заведения, предприятия и търговски сдружения, които подготвят храна за деца.  Маските, които към този момент са употребявани, би трябвало да се слагат в плик/торбичка, преди да бъдат хвърлени в контейнерите за битов боклук.

Всички учебни заведения на територията на Варна са в грипна почивка до сряда в това число. Детските градини работят със засилен филтър на вход за инспекция на здравословното положение на децата и личния състав. Въвежда се и спомагателна стерилизация. Същите ограничения се вкарват и за общинските обществени услуги.

Оперативният щаб предлага на всички жители да лимитират оптимално обществените си контакти, да съблюдават добра персонална хигиена, както и да се осведомят от публични източници за настоящата обстановка във Варна и страната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР