Екип от невроинженери от университета Колумбия разкри механизма, по който

...
Екип от невроинженери от университета Колумбия разкри механизма, по който
Коментари Харесай

Женският мозък старее по-бавно от мъжкия

Екип от невроинженери от университета Колумбия разкри механизма, по който избираме един глас измежду многото. Откритието демонстрира по какъв начин слуховият кортекс, слуховият център на мозъка, може да декодира и усилва един глас над други - при светкавични скорости, написа Medical Xpress.
Човешкият мозък е изборен във връзка с звуците, които чува. Когато слушате някой да приказва, вашите мозъчни талази се трансформират, с цел да се съсредоточат върху гласа на говорещия и да
заглушат всички останали.
Паметта ви съхранява запис на целия ви живот и оформя вашата идентичност. Възможността за образуване на мемоари се появява до 3-5 годишна възраст. Липсата на самопознаване преди тази възраст предотвратява образуването на автобиографична памет.
Изследователите считат, че употребявате мемоари, с цел да съставите една мислена картина на бъдещето, тъй като едни и същи мозъчни области се задействат, когато си спомняте и когато употребявате въображението си. Ето за какво, когато пуснете кино лентата със спомените, елементарно може да се почувствате по този начин, като че ли губите самата същина на това кой сте.
Мозъкът е обиден от съвсем всичко, което сте или вършиме. Например, затлъстяването е известно, че свива избрани области на мозъка. Счита се, че инсулиновата устойчивост - постоянно срещана при затлъстяване, взе участие и в когнитивно увреждане, и в заболяването на Алцхаймер.
Друго проучване сочи, че мозъците на дамите са към три години по-млади, метаболично казано, в сравнение с тези на мъжете на същата възраст. Това може би е повода дамите да поддържат умствената си заостреност по-дълго от мъжете.
Диетата и здравословният метод на живот, в това число ръководство на напрежението, могат да окажат благотворно въздействие върху скоростта на стареене на мозъка ви.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР