Екип от изследователи в областта на когнитивното здраве и стареенето

...
Екип от изследователи в областта на когнитивното здраве и стареенето
Коментари Харесай

Учени: Уасаби подобрява паметта на възрастни хора

Екип от откриватели в региона на когнитивното здраве и стареенето от разнообразни институти в Япония откриха, че приемането на уасаби от възрастни хора усъвършенства и краткосрочната, и дълготрайната им памет, заяви електроното издание „ МедикълЕкспрес ”.

Уасаби е растение, публикувано в Япония и съветския Далечен изток, сравнявано от мнозина с хрян. Използва се като фалшификация, мощно люто е. Известно е, че оказва помощ за понижаване на възпаленията в разнообразни органи с помощта на съществуването на 6-метил сулфонил хексин изотиоцианат (6-MSITC), който има и антиоксидантни свойства.

Отскоро се счита, че уасаби оказва помощ и при когнитивни увреждания поради хипотетичния успокоителен резултат върху мозъка.
За теста група доброволци са приемали дневна доза от растението в таблетна форма, а контролната група – плацебо, в продължение на три месеца.

За задачите на проучванет о 72-ма възрастни участници , разграничени в две групи, са получавали надлежно всеки ден уасаби в таблетна форма и плацебо вечер преди сън.

Резултатите сочат, че при доброволците, приемали таблетки с уасаби, има усъвършенствания в дълготрайната и краткосрочна памет . Те са се справяли по-добре в проби за асоциации, измежду които свързване на имена с лица. Промени в когнитивните им качества обаче не са регистрирани.

Проучването е оповестено в сп. " Нутриънтс ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР