Екип на Центъра за градска мобилност почиства от старата маркировка

...
Екип на Центъра за градска мобилност почиства от старата маркировка
Коментари Харесай

Чистят жълтите павета преди новия ред за паркиране и движение

Екип на Центъра за градска подвижност почиства от остарялата маркировка паркинга до някогашния Партиен дом откъм постройката на Държавна организация „ Архиви “.

Почистването се прави ръчно, с цел да се щадят жълтите павета в региона. В работата се употребяват машини за в началото разчистване, която да махне първият пласт от над 1 см напластена през годините багра.

Преди да стартира работата е осъществено снимане на паветата, изпратено е уведомително писмо до Министерството на културата. По време на цялата активност наложително се следи да не се повреди настилката и също се прави снимане.

Маркировката, както и последващото измиване на региона би трябвало да завърши в края на седмицата. Промяната се постанова поради призната за там нова организация за придвижването и ред на паркиране.

Жълтите павета в центъра на София, импортирани от Австро-Унгария в първите години на ХХ век., са един от знаците на града и публично оповестени за културно завещание. Уличните посоки и площади, които са покрити с тях също имат статут на недвижима културна полезност и са предпазени от Закона за културното завещание, припомня Радио София.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР