Екип американски учени установиха, че замразяването на блуждаещия нерв /"nervus

...
Екип американски учени установиха, че замразяването на блуждаещия нерв /"nervus
Коментари Харесай

Замразяване на блуждаещия нерв /nervus vagus/ намалява апетита и води до отслабване


Екип американски учени откриха, че замразяването на блуждаещия нерв /"nervus vagus" стартира от върха на мозъчния дънер и минава през цялото тяло/ способства за намаление на апетита и оттова за битка с непотребните килограми.

Учените от Медицинската школа в университета „ Емъри “, университета на щата Ню Йорк в Бъфало и медицинския център на университета на Пенсилвания са провели проучване с присъединяване на десетки пациенти с първа и втора степен затлъстяване.

На всеки от тях е извършена процедура по заледяване на задния дънер на блуждаещия нерв, посредством който в мозъка постъпват сигнали за апетит. В гръбначния мозък на пациентите се вкарва игла и благодарение на криогенна течност се замразява избрана част от нерва. След това в продължение на 90 дни се следи положението на пациентите. При всички е открито понижаване на апетита и намаление на телесното тегло. Не са видяни странични резултати, а процедурата е избрана от учените като безвредна и даваща действителни резултати. Те показват, че проучването е ориентирано към понижаване на силата на сигнала за апетит, който празният корем изпраща на мозъка. Изследването е пилотно и следва по-нататъшна работа по наблюдаване на действието на метода измежду по-голям брой пациенти и за по-дълъг интервал от време. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР