Екатерина Захариева, председател на Комисията по външна политикаОколо 14:30 часа

...
Екатерина Захариева, председател на Комисията по външна политикаОколо 14:30 часа
Коментари Харесай

На закрито заседание комисиите по отбрана и външна политика обсъждат падналите в Полша ракети

Екатерина Захариева, ръководител на Комисията по външна политика
Около 14:30 часа през днешния ден стартира изключителното взаимно съвещание на парламентарните комисиите по защита и по външна политика след случая с паднали ракети на територията на Полша, при който починаха двама души. 

На съвещанието, закрито за медии, участват служебният министър на външните работи Николай Милков, служебният министър на защитата Димитър Стоянов, както и управленията на Служба „ Военно разузнаване “ и Държавна организация „ Разузнаване “.

Очаква се след края на изключителното съвещание ръководителите на комисиите по защита и по външна политика Христо Гаджев и Екатерина Захариева да създадат изказване за медиите.

Няма данни, че снощният случай в Полша се дължи на умишлени дейности, нито че Русия приготвя военно нахлуване против НАТО, съобщи по-рано генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг на конференция след изключително съвещание на Северноатлантическия съвет.

Той уточни, че предварителни разбори допускат, че случаят е провокиран от украинските ракети за противовъздушна защита

„ Нека бъда явен – това не по виновност на Украйна “, акцентира Столтенберг. „ Русия носи отговорността, откакто продължава противозаконната си война против Украйна “, добави той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР