ЕК ще представи доклад за напредъка на Босна и Херцеговина

...
ЕК ще представи доклад за напредъка на Босна и Херцеговина
Коментари Харесай

ЕК препоръчва старт на преговорите с Босна и Херцеговина за членство в ЕС

ЕК ще показа отчет за напредъка на Босна и Херцеговина към Европейски Съюз и ще предложи да стартират договарянията за присъединение. Това заяви ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен в изявление пред Европейския парламент в Страсбург, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Николай Желязков.
За приемането на страната в Блока са нужни спомагателни стъпки, означи тя. По нейните думи в последната година управляващите в Сараево са постигнали прогрес, по-голям, в сравнение с в последното десетилетие. Белгийският външен министър Хаджа Лабиб, от името на Белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз, уточни, че въпросът с разширението на Европейски Съюз ще бъде в дневния ред на идното идната седмица двудневно съвещание на Европейския съвет в Брюксел. По нейните думи се планува и разискване на напредъка на Украйна и Молдова.
Лабиб добави, че държавните глави и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще беседват и за помощта за Украйна, за развиването на европейските отбранителни качества, миграцията, земеделието, стопанската система, ситуацията в Близкия изток. Тя уточни, че към съвещанието се чака да се причисли и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.
ЕС осъжда и в никакъв случай няма да признае резултатите от изборите в превзетите украински области, съобщи Лабиб. Фон дер Лайен разяснява, че Иран подклажда войната на Русия против Украйна и напрежението в Близкия изток. Готови сме с спомагателни наказания, в случай че Техеран даде на Русия балистични ракети, предизвести ръководителят на Европейска комисия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР