ЕК погва България.Европейската комисия представи днес данни за наказателните процедури,

...
ЕК погва България.Европейската комисия представи днес данни за наказателните процедури,
Коментари Харесай

ЕК разкрива няколко наказателни процедури срещу България

ЕК погва България.

Европейската комисия показа през днешния ден данни за наказателните процедури, които води против страните от Европейски Съюз през юли. За България се оповестява за четири процедури.

Комисията е решила да предприеме по-нататъшни стъпки по производствата за определяне на нарушаване против нашата страна, Чехия, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Люксембург, Нидерландия, Полша, Словакия и Испания, като е изпратила стимулирани мнения за това, че не са въвели напълно европейските правила за отбраната на подателите на сигнали за нарушавания на общностното право.

Крайният период е изминал на 17 декември 2021 година, а през януари тази година комисията е изпратила на 24 страни писма за увещание. От тях 15-те посочени страни към момента не са приели нужните ограничения и разполагат със период от два месеца, с цел да отговорят и, в случай че отговорите не са приемливи, Европейска комисия може да реши да насочи въпроса до Съда на Европейски Съюз, се показва в известието, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Комисията е решила да издаде стимулирани мнения на България, Чехия, Естония, Финландия и Латвия за това, че не са въвели напълно европейските правила за енергийните качества на постройките. Срокът за използване на разпоредбите изтече на 10 март 2020 година, а през май същата година комисията е изпратила публични уведомителни писма. Според Европейска комисия България, Чехия, Естония, Финландия и Латвия към момента не са приложили напълно разпоредбите и в този момент разполагат с два месеца, с цел да изпълнят задължението си. В противоположен случай комисията може да отнесе въпроса до Съда на Европейски Съюз, се отбелязва в известието.

Комисията през днешния ден прикани България, Франция и Испания да приложат ограниченията по общата политика в региона на риболова, с цел да се предотврати " инцидентният " улов на предпазени типове от риболовните кораби. Необходими са незабавни дейности, декларира Европейска комисия. Мерки за отбрана и запазване на типове като морската свиня, каретата, дългомуцунестия тюлен и морските птици са нужни съгласно разпоредбите за местообитанията и в предпазените зони по мрежата " Натура 2000 ", избрани за тяхната отбрана. Държавите би трябвало да вкарат строга отбрана и да забранят умишления улов или убиването и обезпокояването на типовете, добавя Европейска комисия.

България не е подхванала ограничения за отбягване на безпокойството на делфините и морските прасета в зоните по " Натура 2000 ", и не е направила надлеждно следене на улова на тези предпазени типове в Черно море. Нашата страна не е въвела вярно задължението за наблюдаване на улова. Комисията е решила да изпрати публично уведомително писмо до София и се чака отговор в период до два месеца. При липса на приемлив отговор Европейска комисия може да продължи по-нататък с наказателната процедура. 

Комисията приканва също България да приведе националното си законодателство в цялостно сходство с европейските правила за лабораторните животни, които дефинират ограничения за отбрана на животните, употребявани за научни или просветителни цели. България не е въвела вярно някои от условията, да вземем за пример за методите на умъртвяване, повторното потребление в процедури, решенията за издаване на позволения за планове и отнемането на позволения. Комисията изпраща публично уведомително писмо на нашата страна, която разполага със период от два месеца, с цел да отговори и да в профил посочените  недостатъци. При липса на приемлив отговор Европейска комисия може да продължи по-нататък с наказателната процедура.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР