Египетското здравно министерство потвърди, че вече 45 от общо над

...
Египетското здравно министерство потвърди, че вече 45 от общо над
Коментари Харесай

45 от пътниците на круизен кораб в Египет са с положителен тест за коронавирус

Египетското здравно министерство удостовери, че към този момент 45 от общо над 150 туристи на круизен транспортен съд по река Нил са дали позитивни проби за ковид, оповестяват Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Преди това екскурзиант от тайванско-американски генезис, пътувал със същия транспортен съд, е бил тестван позитивно при завръщането си в Тайван. Световната здравна организация (СЗО) уведомила египетските управляващи и те ревизирали всеки от пасажерите.
Здравните управляващи открили, че 12 души от екипажа са инфектирани с бързо разпространяващия се вирус, само че не са проявявали признаци. Те са изолирани в болница на северното крайбрежие на Египет.
Пътниците, в това число американци, французи и други чужденци, били сложени под карантина в очакване на резултатите от тестванията.

Пътуването е почнало през днешния ден от Луксор, на към 655 километра южно от Кайро. Круизният транспортен съд с 60 каюти е спирал три пъти, преди да доближи Асуан. „ В противоположна посока е имало повече от три спирки, което евентуално усилва броя на хората, изложени на болестта ", съобщи готвачът на кораба Амониос Салах.

Така в Египет доказаните случаи на инфектирани с ковид стават 48.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР