Египетското разузнаване неведнъж е предупреждавало Израел, че се готви нещо

...
Египетското разузнаване неведнъж е предупреждавало Израел, че се готви нещо
Коментари Харесай

Египетското разузнаване неведнъж предупредило Израел, че се готви нещо голямо

Египетското разузнаване нееднократно е предупреждавало Израел, че се готви " нещо огромно ", написа през днешния ден новинарското издание Times of Israel, като се базира на неизвестен източник от разузнаването.

Египет постоянно е влизал в роля на медиатор сред Израел и " Хамас ".

Според същия източник израелските управляващи са били съсредоточени върху обстановката на Западния бряг и са подценили опасността от Газа.

Правителството на Бенямин Нетаняху е формирано от поддръжници на еврейските заселници на Западния бряг, които желаеха репресии в областта на сигурността вследствие на възходящата вълна от принуждение там през последните 18 месеца, написа Time of Israel.

" Предупредихме ги, че следва детонация на обстановката, и то доста скоро, и тя ще бъде огромна. Но те подцениха тези предизвестия ", споделя служителят, който приказва при изискване на анонимност, тъй като не е акредитиран да разисква наличието на чувствителни разследващи полемики с медиите, показва изданието.

В събота палестинската формация " Хамас " предприе най-голямата изненадваща офанзива от Газа към Израел, като изпрати по суша хиляди ракети и незнаен брой бойци, които стреляха и отвличаха израелци в общини покрай границата с Газа. Жертвите от израелска страна страна са над 800, има доста ранени и цивилни, взети за заложници. Около 400 са жертвите в Газа вследствие на израелския отговор на офанзивата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР