Египетските власти са арестували действащия лидер на Мюсюлманското братство Махмуд

...
Египетските власти са арестували действащия лидер на Мюсюлманското братство Махмуд
Коментари Харесай

Действащият лидер на Мюсюлманското братство е арестуван в Кайро |

Египетските управляващи са арестували настоящия водач на " Мюсюлманското приятелство " Махмуд Езат след акция в жилището му в Кайро, предава Ройтерс. Това опровергава медийните изявления, в които се твърдеше, че той се крие в чужбина.

Езат беше заместител на Мохамед Бадие преди ареста му през лятото на 2013 година Тогава, единствено няколко часа след задържането, за краткотраен лидер " Братството " уточни Езат.

Арестът на Езат е най-новият удар върху най-старото и най-организирано египетско ислямистко придвижване, което отслабва към този момент седма поредна година.

От изказване на министерството на вътрешните работи на Египет излиза наяве, че той е задържан в жилище, употребявано като укритие в пети квартал в Кайро. Жилището се е употребило като щаб за управление на терористичната група.

Според управляващите Махмуд Езат е обвързван с някои от терористичните актове в страната от 2013 година насам. Преди това той беше наказан на пожизнен затвор задочно. Според египетското законодателство, след ареста през днешния ден тази присъда ще бъде гледана наново.

Египетските управляващи упрекват организацията в подривна активност, като " Мюсюлманско приятелство " отхвърля тези изказвания. Към момента доста от членовете на " Братството " са задържани, а други се намират в Турция. Предишният водач на организацията е в пандиза в Кайро, където излежава доживотната си присъда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР