Египетски съд потвърди в понеделник смъртните присъди за 12 членове

...
Египетски съд потвърди в понеделник смъртните присъди за 12 членове
Коментари Харесай

Египетски съд потвърди смъртните присъди на 12 души от „Мюсюлмански братя”

Египетски съд удостовери в понеделник смъртните присъди за 12 членове на „ Мюсюлмански братя ”, в това число двама висши водачи на неразрешеното ислямистко придвижване, заяви правосъден чиновник.
Касационният съд също понижи присъдите за 31 други членове на Братството в процеса, обвързван с всеобщо ликвидиране от силите за сигурност през 2013 година в ислямистка седяща стачка, на пожизнен затвор, сподели служителят пред Франс прес.
 Мюсюлмански братя бяха разпуснати от Йордания " Мюсюлмански братя " бяха разпуснати от Йордания
Топ съд на Йордания разпусна клона на " Мюсюлмански братя " - транснационално ислямско придвижване. Информацията популяризира Агенция Франс Прес, позовав...
Осъдените на гибел са наказани за " въоръжаване на незаконни банди, които атакуват поданици и се съпротивляват на служители на реда, както и имат огнестрелни оръжия и муниции... и материали за произвеждане на бомби ", се споделя в решението на съда. Други обвинявания включват " ликвидиране на служители на реда... опозиция на управляващите... и окупация и заличаване на обществена благосъстоятелност ", се прибавя в нея.
Решенията са дефинитивни и не могат да се апелират, сподели правосъдният източник.
Бившият президент на Египет Мохамед Мурси, началник на политическото крило на „ Мюсюлмански братя ”, държа властта една година, преди да бъде свален от военните през 2013 година
Египетските управляващи оповестиха отвън закона ислямистката група през 2013 година и приложиха широкомащабни репресии, които доведоха до затваряне на хиляди нейни последователи.
 Почина някогашният египетски президент Мохамед Морси, обвинен за убийства Почина някогашният египетски президент Мохамед Морси, обвинен за убийства
Бившият египетски президент Мохамед Морси умря в болница в Кайро, откакто припадна по време на сесия в съда. " Той е приказвал пред съ...
Случаят, обсъждан в това дело, датира от 2013 година По него е имало и е прочут на локално равнище като „ делото за почистване на Рабаа “.
Площадът Рабаа ал Адавия в източната част на Кайро беше мястото на многолюдна седяща стачка на ислямистите, призоваваща за връщането на Морси след свалянето му.
Силите за сигурност нахлуха и убиха стотици хора за един ден през август 2013 година, няколко седмици след свалянето на Морси. През 2018 година египетски съд осъди 75 от тях на гибел, а останалите на разнообразни присъди в пандиза, в това число 10 години за сина на Морси Осама. Правозащитните организации го оповестиха за най-смъртоносния случай в актуалната египетска история. По това време управляващите обявиха, че членовете на „ Мюсюлмански братя “ са въоръжени и насилственото разпространяване е жизненоважна мярка за битка с тероризма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР