Египет възнамерява да отвори отново през септември своите културни забележителности.

...
Египет възнамерява да отвори отново през септември своите културни забележителности.
Коментари Харесай

Египет възобновява културния туризъм

Египет има намерение да отвори още веднъж през септември своите културни забележителности. Изискването е обектите и превоза да работят с 50 % от оптималния си потенциал, съобщи БГНЕС.
Хотелите в Луксор и Асуан имат подготвеност да одобряват посетители, а туристите от Полша и Белгия ще пъдат първите, които ще имат опцията да посетят археологически и културни обекти. След тях се чакат групи от Япония, Южна Корея и Франция.
 Почина някогашният президент на Египет Хосни Мубарак Почина някогашният президент на Египет Хосни Мубарак
Бившият президент на Египет Хосни Мубарак е умрял. Смъртта му идва на 91-годишна възраст, броени дни, откакто синът му Алаа Мубарак...
Президентът Абдел Фаттах ас-Сиси разгласи, че интернационалното летище в Луксор е квалифицирано да одобри задграничните посетители. Около 700 служащи в региона на туризма са минали образование по използване на процедура на общественото разграничаване.
В Камарата на туристическите компании на Горен Египет са получени десетки запитвания от разнообразни страни, сред които Япония, Италия и Белгия, по отношение на организирането на пътувания през септември.
В четири от летищата – Хургада, Шарм ел Шейх, Марса Алам и Таба, чужденците ще могат да си създадат PCR тест за ковид, чиято стойност е 30 $.
По-рано в страната бе взето решение да не се позволяват чужденци без негативен PCR тест, изработен 72 часа преди пътуването. Според представители на туристическия отрасъл, това е довело до анулация на резервации и отлив на туристи от Беларус и Украйна. Обяснението беше обвързвано с високата цена на тестванията в тези страни.
 Историк твърди, че е разкрил тайната на Голямата пирамида в Гиза Историк твърди, че е разкрил тайната на Голямата пирамида в Гиза
Едно от седемте чудеса на света, Голямата пирамида в Египет озадачава откриватели и археолози от епохи. Великолепната конструкция в аф...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР