Египет ще отмени ограниченията, свързани с ограничаване разпространението на коронавируса,

...
Египет ще отмени ограниченията, свързани с ограничаване разпространението на коронавируса,
Коментари Харесай

Египет отменя COVID мерки от юни

Египет ще анулира рестриктивните мерки, свързани с ограничение разпространяването на ковид, от вторник, заяви кабинетът. От 6 май магазините, моловете и заведенията за хранене трябваше да затворят до 21 часа. след повишаване на инфекциите . Египет наложи и строги ограничения при започване на пандемията, като затвори въздушното си пространство и наложи вечерен час, с цел да се бори с разпространяването на вируса, съобщи " Ройтерс ".
 395 българи под карантина след пътешестване до Занзибар и Египет
395 българи под карантина след пътешестване до Занзибар и Египет

Най-много от карантинираните са във Варна

Като част от напъните си за избавяне на туристическия бранш, страната извърши имунизация на чиновници във всички хотели в провинциите Южен Синай и Червено море и възнамерява да имунизира всички поданици на двата курорта Хургада и Шарм ел Шейк, оповестиха от кабинета в неделя. Приходите от туризъм, значим източник на задгранична валута за Египет, спаднаха със 70% през 2020 година заради пандемията от ковид. Туризмът нормално съставлява до 15% от брутния вътрешен артикул. Египет е оптимист за посрещането на повече гости тази година, като броят им нараства непрестанно от януари до към половин милион туристи месечно, сподели министърът на туризма и антиките Халед Ел-Енани пред Ройтерс през май.
 Президентът на Египет се имунизира против COVID-19
Президентът на Египет се имунизира против COVID-19

Не се разкрива каква ваксина е употребена

Египет публично удостовери 260 659 случая на ковид и 15 001 смъртни случая към събота. Официални представители и специалисти обаче споделят, че действителният брой е надалеч по-висок, само че не се отразява в държавните данни заради ниските равнища на тестване и изключването на частни резултати от проби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР