Египет подаде жалба до Африканската футболна конфедерация срещу назначаването на

...
Египет подаде жалба до Африканската футболна конфедерация срещу назначаването на
Коментари Харесай

Египет подаде жалба срещу назначаването на съдия от Гамбия за полуфинала с Камерун

Египет подаде тъжба до Африканската футболна конфедерация против назначението на арбитър от Гамбия за полуфиналния мач против Камерун на шампионата Купата на африканските народи в четвъртък. Египетската футболна асоциация не изясни претекстовете за жалбата против Бакари Гасама, един от най-известните рефери в Африка. Той управлява загубата на отбора с 0:1 от Нигерия в груповата фаза.

42-годишният Гасама е прочут на египетските почитатели с това, че беше арбитър при успеха на " фараоните " с 2:1 над Конго през октомври 2017-а, която класира Египет за Световното състезание в Русия през 2018 година. За първи път от близо три десетилетия те се класираха за Мондиал. Египет, който е печелил Купата на Африканските народи рекордните седем пъти, подаде жалбата късно във вторник.

Отборът се класира за полуфиналите, откакто победи Мароко с 2:1 с помощта на гол и асистенция на звездата Мохамед Салах. Домакинът Камерун завоюва с 2:0 против Гамбия. Тази вечер Сенегал се изправя против Буркина Фасо в първия полуфинал. В мача в четвъртък ще играят двата най-успешни тима в историята на шампионата с общо 12 трофеи. Това ще бъде повтаряне на финала от 2017-а, когато Камерун завоюва петия си трофей.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР