Египет изпрати три влекача, за да изтеглят петролен танкер, който

...
Египет изпрати три влекача, за да изтеглят петролен танкер, който
Коментари Харесай

Движението през Суецкия канал за кратко бе блокирано заради аварирал танкер

Египет изпрати три влекача, с цел да изтеглят петролен танкер, който се е развалил и е предизвикал малко закъснение в Суецкия канал, оповестиха управляващите, съобщи Агенция Франс Прес.

Трафикът в двете направления се възстановява след малко спиране, когато плаващият под флага на Малта танкер Seavigour получи " машинна нередовност " по време на пътуването си от Русия за Китай, оповестиха от Управлението на Суецкия канал.

Три влекача " сполучливо изтеглиха и кораба " в корабостроителница, където техническата щета ще бъде отстранена, преди танкерът да " възобнови прекосяването си ", се показва в изказването.

Краткотрайните спирания, породени от щета или засядане на кораби, са постоянно срещано събитие по водния път, през който минава към 10 % от международната морска търговия.

Повечето от тях се изтеглят на вода в границите на няколко часа, което разрешава на трафика да се възобнови.

През март 2021 година гигантският контейнеровоз Ever Given провокира съвсем едноседмично прекъсване на трафика в Суец, откакто заседна диагонално във водния път.

Прекъсването коства милиарди долари за закъснение на корабоплаването, като Египет губи сред 12 и 15 млн. $ за всеки ден от затварянето.

Каналът е главен източник на по този начин нужната задгранична валута за изпитващия финансов дефицит Египет, като през 2022 година ще му донесе 8 милиарда $ от директни такси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР