Ефектно яйчено руло по азиатски - свежо предложение за обяд,

...
Ефектно яйчено руло по азиатски - свежо предложение за обяд,
Коментари Харесай

Азиатско яйчено руло

Ефектно яйчено руло по азиатски - свежо предложение за обяд, от което ви предлагаме да се възползвате

Необходими Продукти

● яйца - 5 бр.
● моркови - 1/3 ч.ч.
● праз - 1/2 бр.
● сол - 1 щ.
● соев сос
● олио

Начин на подготвяне

Яйцата и солта се разбъркват добре с бъркалка. Морковът се нарязва на дребни кубченца, а праз лукът - на кръгчета, след което се прибавят към яйчената примес.

Тиган се загрява на котлона и се омазнява с олио. Когато е задоволително нагорещен, в него се изсипва тъничък пласт от сместа и тиганът се разтръсква, с цел да може сместа да се разпредели отмерено.

Слоят в действителност би трябвало да е тъничък като палачинка, с цел да може да се навие на руло, без да се накъса! Когато яйчената примес стартира да се изпича изпод, деликатно с шпатула или вилица я навийте като палачинка, като на всяко навиване я натискате надолу, с цел да се слепи добре.

Когато първият пласт е напълно надиплен на палачинка, избутайте го в единия завършек на тигана и до него изсипете втори пласт. Когато и той е подготвен от долната страна, увийте към този момент готовата палачинка в него, с цел да се получи по-дебела палачинка.

Процесът се повтаря, до момента в който сместа свърши. Рулото се реже на шайбички с дебелина към два пръста и те се сервират топли, полети със соев сос.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР