Ефективното използване на безпилотни самолети от украинската армия на бойното

...
Ефективното използване на безпилотни самолети от украинската армия на бойното
Коментари Харесай

ISW: Киев очаква руска офанзива срещу Харков

Ефективното потребление на безпилотни самолети от украинската войска на бойното поле не може изцяло да смекчи дефицита на сериозни муниции в цялата страна. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в изявление за немското издание BILD, оповестено на 10 април. За сериозната потребност от помощ за доставяне на украинската войска написа за следващ път в дневния си разбор Института за проучване на войната (ISW).
 
Неназован чиновник на НАТО сподели пред Foreign Policy в публикация, оповестена на 9 април, че украинските сили са употребявали FPV дронове, с цел да " унищожат " над две трети от общия брой съветски танкове, които украинците са " унищожили " през последните месеци. " Ройтерс " заяви на 26 март, че украински военни са признали, че няма да могат да задържат фронтовата линия без артилерия и пехота. Украинските сили съумяха отчасти да отхвърлен ускореното движение на съветските механизирани офанзиви през последните седмици макар дефицита на муниции.
 
Командващият Европейското командване на Съединени американски щати (EUCOM) военачалник Кристофър Каволи предизвести на 10 април, че съветските сили сега имат артилерийско предимство пет към едно по фронтовата линия. Това изказване е в сходство с отчетите на украински публични лица. Руските сили може да имат 10 към 1 артилерийско преимущество " в границите на няколко седмици ", в случай че Съединените щати продължат да забавят даването на военна помощ на Украйна. Зеленски и високопоставени украински военни неотдавна предизвестиха, че забавянето е принудило Украйна да отстъпи на бойното поле. Украинската войска не може да възнамерява сполучлива контраатака или защита, без да знае по кое време и какъв тип помощ Украйна ще получи.
 
Зеленски разиска с командващия украинските военновъздушни сили генерал-лейтенант Микола Олешчук на 10 април проекти за пренасочване на украинската противовъздушна защита за отбрана на град Харков, против който съветските сили неотдавна ускориха ударите с ракети, дронове и планиращи бомби. Тази по-нататъшна метаморфоза на украинската противовъздушна защита за отбрана на град Харков евентуално ще черпи от съществуващия украински боеприпас от ракети и пускови установки, което ще разшири така и така лимитираните благоприятни условия за противовъздушна защита на Украйна и ще даде на съветските сили опция да употребяват в допълнение отслабената противовъздушна защита другаде.
 
Спешните старания на Съединени американски щати за подсилване на съществуващите качества за противовъздушна защита на Украйна остават незадоволителни, с цел да защитят Украйна от съветски удари. Министерството на защитата на Съединени американски щати на 9 април утвърди вероятната продажба на съоръжение на стойност 138 милиона $ за ремонт и модернизиране на украинските системи за противовъздушна защита HAWK заради " незабавната потребност " на Украйна да се пази против съветски въздушни удари, само че призна, че възможното прекачване " няма да е смяна на главния боен баланс " в Украйна. Украинският външен министър Дмитро Кулеба неотдавна акцентира, че " Пейтриът " може да смъква съветски балистични ракети, което руските системи на Украйна не могат.
 
Зеленски посочо още по-конкретно, че Украйна ще се нуждае от спомагателни 25 системи за противовъздушна защита " Пейтриът ", с цел да разшири цялостното покритие на Противовъздушна отбрана над цялата територия на Украйна. Зеленски предизвести за опасността от евентуална бъдеща съветска сухопътна настъпателна интервенция, ориентирана към град Харков, която би принудила Украйна да преразпредели част от към този момент напрегнатите си човешки сили и материални качества надалеч от други дейни сега и сериозни браншове на фронта.
 
Зеленски не изключва опцията за огромна съветска настъпателна интервенция против град Харков и означи, че съветският президент Владимир Путин се е опитвал да превземе град Харков от началото на войната, защото градът има алегорично значение както за Русия, по този начин и за Украйна. Украинските сили вършат всичко допустимо, с цел да попречат на Русия да превземе град Харков. Зеленски неотдавна съобщи пред CBS, че украинските сили също построяват укрепления и отбранителни позиции покрай град Суми в отговор на докладваното доста струпване на съветски сили в прилежаща Брянска област.
 
Руска сухопътна интервенция против Харков в доста близко бъдеще е малко евентуална. Но съветските старания за основаване на стратегически запаси и препозициониране на сили в театъра на бойните дейности биха могли да разрешат на съветските сили да стартират атака към града през лятото. Украинската Върховна Рада прегледа и одобри разпореждания от плана на украинския закон за готовност на 10 април като част от продължаващите старания за увеличение на устойчивостта на украинската готовност в дълготраен проект. Комисията по национална сигурност и защита на Върховната рада на Украйна одобри на 9 април второ четене на плана за мобилизационен закон и го внесе за разглеждане в необятната Върховна рада, което стартира на 10 април.
 
Приета е наредба от закона, позволяваща мобилизацията на украински пандизчии, както и наредба, изменяща наказателния кодекс на Украйна, с цел да усили наказванията за отбягване на готовност. Съобщава се, че украинските управляващи отстраниха съществуваща наредба от проектозакона, която предвиждаше края на дейната военна работа за активизирания личен състав след 36 месеца работа. Говорителят на украинското министерство на защитата (МО) Дмитро Лазуткин съобщи на 10 април, че ще прегледат въпросите по отношение на приключването на военната работа на лицата и ротациите на военнослужещите в обособен проектозакон.
 
Усилията на Украйна за основаване на по-устойчив мобилизационен уред ще подкрепят способността на армията да възвръща и да основава нови елементи. ISW обаче продължава да прави оценка, че обезпеченото от Запада съоръжение продължава да бъде най-важният решителен фактор за способността на украинската войска да възвърне и усили своята бойна мощност. Руските публични лица не престават да демонстрират, че не се интересуват от каквито и да било смислени договаряния за войната в Украйна на фона на известието на Швейцария, че ще бъде хазаин на световна мирна среща на върха за войната на 15 и 16 юни.
 
Швейцарски публични лица обявиха, че Швейцария ще изпрати предложения за срещата на върха на представители на над 100 страни и че срещата на върха ще включва разискване на разнообразни мирни оферти, в това число формулата за мир на Украйна и неразбираемия кротичък проект от 12 точки на Китай. Руското посолство в Швейцария повтори предходни съветски изказвания, че Русия ще отхвърли всяка покана за срещата на върха и че всевъзможни полемики за Украйна без Русия са безсмислени.
 
Руски публични лица неведнъж лъжливо са упреквали Украйна и Запада за неналичието на мирни договаряния, макар многочислените обществени съветски изказвания, в които се допуска или категорично се показва, че Русия не се интересува от добросъвестни договаряния с Украйна. Кремъл продължава напъните си да унищожи украинската държавност и еднаквост и да отслаби фундаментално НАТО и не сподели законни индикации, че е отворен за преразглеждане на тези цели.
 
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков се опита да омаловажи напрежението в арменско-руските връзки на фона на продължаващите старания на Армения да се дистанцира от връзки с Русия в политиката и сигурността. На 10 април Песков съобщи, че съветският президент Владимир Путин и арменският министър председател Никол Пашинян ще се срещнат в близко бъдеще, с цел да обсъдят " съществуващи въпроси " по отношение на арменско-руските връзки. Песков съобщи, че Армения е съдружник на Русия и че Русия се ангажира с Армения при догатката, че Русия и Армения могат да разрешат всички проблеми посредством разговор.
 
На 10 април Пашинян съобщи, че арменско-руските връзки " не са в най-хубавия си интервал " и че Армения " не е направила нито една неверна стъпка " в тези връзки. Пашинян съобщи, че арменско-руските връзки минават от " исторически " темперамент към " действителни " връзки, което евентуално се отнася до възходящото неодобрение от неспособността и нежеланието на Русия да поддържа арменските ползи в Нагорни Карабах и възходящия арменски интерес към задълбочаване на съдействието със Запада.
 
Пашинян съобщи, че Армения към момента обмисля дали ще взе участие в срещата на върха на Евразийския стопански съюз (ЕАИС) на 8 май и не загатна дали ще участва на встъпването в служба на Путин на 5 май. Арменският външен министър Арарат Мирзоян разгласи на 9 април, че няма да участва на съвещанието на Съвета на Общността на самостоятелните страни (ОНД) на 12 април в Минск, макар че кремълската осведомителна организация ТАСС твърди, че Армения ще изпрати заместник-министър. Арменският министър на високотехнологичната промишленост Мхитар Хайрапетян съобщи, че Армения обмисля преустановяване на съглашение с Русия, което разрешава на Русия да излъчва съветски държавни телевизионни стратегии в Армения след известието на 29 март, че Армения е блокирала две от предаванията на съветския пропагандист Владимир Соловьов.
 
Ръководителят на Руския следствен комитет Александър Бастрикин съобщи, че Русия няма икономическа причина да внася непозната работна ръка, което е директно несъгласие на неотдавнашните старания на съветския президент Владимир Путин да оправдае актуалните миграционни закони на Русия пред своя ксенофобски ултранационалистически електорат. Бастрикин съобщи по време на тирада на Международния юридически конгрес в Санкт Петербург на 10 април, че Русия няма икономическа причина да внася служащи мигранти, изключително служащи от страните от Централна Азия. Бастрикин съобщи, че узбекски държавен чиновник един път попитал Бастрикин за какво Русия приема толкоз доста мигранти и разрешава на мигрантите да аплайват за съветско поданство, изключително младите мигранти, за които Бастрикин загатна, че са рискови.
 
Бастрикин твърди, че " няма метод " Русия да преодолее докладваната наклонност на възходяща мигрантска престъпност в Русия и твърди, че мигрантите в Русия не желаят да се асимилират в съветската просвета и общество. Руското министерство на вътрешните работи (МВД) разгласява " криминогенен показател " през януари 2024 година, който в детайли разказва кои мигрантски групи са по-предразположени към незаконна активност и показва, че броят на закононарушенията, осъществени от мигранти в Русия, се усилва годишно от 2019 година насам.
 
Бастрикин повтори мнение, базирайки се на тези в обществените медии - че мигрантите, които са съветски жители, би трябвало да подпишат контракти за военна работа и да се бият в Украйна, или би трябвало да се върнат в родните си страни. Руски блогъри и някои членове на Държавната дума по-рано оправдаха продължаващите насилствени старания на Русия за криптомобилизация, като настояват, че мигрантите би трябвало да се бият в Украйна, с цел да заслужат своето съветско поданство.
 
Путин съобщи на 4 април, че бъдещият дефицит на работна ръка в Русия е " безусловно сигурен " и че страната ще би трябвало или да внася работна ръка от чужбина, или да усили съществуващата продуктивност на труда. ISW продължава да прави оценка, че е малко евентуално Кремъл да утвърди антимигрантски политики, които биха могли да влошат обстановката с дефицита на работна ръка в Русия, макар ксенофобските претенции от страна на съветските ултранационалисти за фрапантно понижаване - в случай че не и унищожаване - на миграцията към Русия. Противоречието на Бастрикин с Путин в допълнение демонстрира, че опитите на Кремъл да притегли ултранационалистически антимигрантски жар може да продължат да генерират несъответствия и несъгласия с миграционната политика и реториката на Кремъл.
 
Превод: News.bg
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР