Ефективността на ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер намалява от 96%

...
Ефективността на ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер намалява от 96%
Коментари Харесай

Ефективността на Пфайзер намалява до 84% след шестия месец

Ефективността на имунизацията против COVID-19 на Пфайзер понижава от 96% на 84% към четири до шест месеца след приемане на втората доза, оповестява CNBC, базирайки се на изпълнителния шеф Алберт Бурла, съобщи организация „ Фокус “.

Твърдението на Бурла се основава на финансирани от компанията проучвания, чиято препечатка е оповестена на уеб страницата medRxiv. В тях са взели участие над 44 хиляди доброволци от Съединени американски щати и други страни.

По-специално, съгласно резултатите от изследването, пиковата успеваемост на имунизацията е 96,2% и се следи в интервала от една седмица до два месеца след приемане на втората доза. Въпреки това, на всеки два месеца успеваемостта на лекарството понижава приблизително с 6%. Според Бурла „ след четири до шест месеца това е почти 84 % “.

„ Добрата вест е, че сме доста, доста уверени, че третата доза, бустерът, ще увеличи имунния отговор до равнище, задоволително за отбрана против „ делта “ варианта “, добави притежателят на Пфайзер.

Освен това той означи, че намаляването на успеваемостта на имунизацията с течение на времето надалеч не е извънредно, и уточни, че има прецеденти за потребление на три дози ваксини за отбрана против други болести.

Очаква се Пфайзер публично да разгласява данни за изгодите от трета доза коронавирусна ваксина в Съединени американски щати доникъде на август. Както обаче припомнят от CNBC, Администрацията по храните и медикаментите и Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите към този момент разгласиха взаимно изказване, в което се отхвърлят нуждата от реваксинация. Те означиха, че американците, които са получили и двата съставния елемент на лекарството понастоящем „ не се нуждаят от нова доза “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР