Ефективната комуникация с вашите служители е жизненоважна за успеха ви

...
Ефективната комуникация с вашите служители е жизненоважна за успеха ви
Коментари Харесай

Не се отказвайте от добрите думи!

Ефективната връзка с вашите чиновници е жизненоважна за триумфа ви като водач. Легендарният вложител Уорън Бъфет даже счита, че когато човек влага в информационните си умения, както в писмен тип, по този начин и във вербална форма, той може да усили приходите си с 50%.

Способността за вдъхновяване на хора единствено с думи не е нещо, с което може да се похвали всеки. За задачата е нужен хуманен метод към метода, по който говорите с другите. Дори и да вярвате, че сте добър комуникатор, най-вероятно сте попадали в обстановка, в която не можете да предадете дейно посланието си на различен човек, колкото и ясни и точни да сте в думите си.

Взимайки поради множеството човешки взаимоотношения в границите на един естествен работен ден, има няколко израза и изречения, които могат да тип оказват помощ да увеличите доверието сред вас и вашите чиновници и да подобрите връзките си с тях.

„ Нямаше да се оправим без усърдната ти работа “

Това е превъзходен метод да покажете признателност на някого за това, че е надминал вашите упования с работата си по сложен план, който е бил същинско провокации за целия екип. Заявяването на това обществено, пред всички членове на екипа, е изключително прелестно и удовлетворяващо за този човек, тъй като то демонстрира какъв брой е скъп и.

„ Бих могъл да се възползвам от съвета ти “

Съществува неправилното схващане, че водачите би трябвало да имат всички отговори и надлежно не би трябвало да търсят препоръки от своите подчинени. Напротив, проучванията демонстрират, че хората, които търсят препоръки от другите, са възприемани като по-компетентни и можещи. Най-ефективните водачи не се опасяват да желаят помощ, когато имат потребност то такава.

„ Как мога да оказа помощ? “

Това е извънредно потребна фраза, изключително в моменти на мощен стрес, когато членовете на екипа са изправени пред къси периоди или предизвикателни обстановки. Предлагането на помощ демонстрира, че в действителност стоите зад тила на вашите чиновници.

„ Вярвам ти “

При тази фраза нещата са малко по комплицирани. Преди да кажете това на ваш чиновник или сътрудник, би трябвало ли той първо да е направил нещо, с цел да завоюва доверието ви? Или пък това доверие се развива от самото изложение на религия в другия човек? Общоприетото схващане е, че хората би трябвало първо да заслужат доверието, само че доста проучвания демонстрират, че в някои от най-успешните организации водачите са подготвени да се доверят на своите подчинени, преди те да са го заслужили с нещо. Когато предоставяте доверие на вашия  екип под формата на нещо като подарък, то неговите членове ще са по-склонни да ви отвърнат със същото.

„ Честно казано, не знам “

Като водач възприятието да не знаеш нещо може да бъде доста неприятно, защото другите чакат от вас да имате всички отговори. Главният изпълнителен шеф на WD-40 Company Гари Ридж обаче споделя, че „ не знам “ е най-мощната фраза, която познава. Той твърди, че откакто е привикнал с концепцията, че не знае всичко, е почнал да отделя повече време, с цел да се учи и пораства, разглеждайки разнообразни гледни точки. „ Не единствено се усещам удобно с „ не знам “, само че и продължава непрекъснато да се запитвам: „ Защо мисля по този начин? “, поставяйки под въпрос моите гледни точки “, споделя той.

..............

Марсел Шванц , създател на Leadership From the Core, за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР