Ефектен жест и героична идентификация, което е характерологична особеност на

...
Ефектен жест и героична идентификация, което е характерологична особеност на
Коментари Харесай

Харалан Александров: Гешев се държа като политик и това е добро политическо поведение

" Ефектен жест и героична идентификация, което е характерологична специфичност на Иван Гешев. ". Така антропологът Харалан Александров изясни в предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS днешната показана и раздрана оставка от главния прокурор Иван Гешев на конференция по-рано.

Според него доста по-важни са характерностите и ролята на основния прокурор, които са заредени с спор по силата на овластеността на ролята. " Тази роля има силата да притегля и основава политическо напрежение. Тази пружина е натегната от доста време ", изясни Александров. " За всички е ясно какво се случва, когато една роля в правосъдната система е натоварена с политически упования. Главният прокурор се държи като политик, през днешния ден това беше доста положително политическо държание ", добави Александров.

Според политолога Милен Любенов е допустимо днешното изказване на основния прокурор да се отрази на политическата обстановка в страната. " До огромна степен политическите процеси в България през последните десетина и повече години се случват непублично. Партньорствата в политическите задкулисия са нетрайни и това сме го виждали няколко пъти, в това число и при банкрута на КТБ. Сега същите хора, които инсталираха Гешев на поста, се пробваха да го смъкват. Днес той разгласи война на Бойко Борисов. ГЕРБ и Движение за права и свободи, съгласно мен, са скачени съдове ", добави политологът.

Той чака компроматна война, само че и действителни дейности от страна на прокуратурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР