Ефектът на илюзорната истина нажежи до червено страстите на варненци

...
Ефектът на илюзорната истина нажежи до червено страстите на варненци
Коментари Харесай

Стара информационна табела във Варна нажежи мрежата до червено

Ефектът на илюзорната истина нажежи до алено пристрастеностите на варненци в мрежата.

Снимка на Информационна табела на градеж на постройка на метри от басейн " Приморски “ – на кръстовището на улиците " Сан Стефано “ и " Цар Иван Шишман “ взе акъла на мнозина, които нажежиха обстановката с въпроси какво е това археологическо изследване, а зад строителната ограда се вижда нов градеж. Наглост! Скандал!, се завъртяха в мненията под обявата.

Малцина обаче видяха датата на табелата. Още по-малко са и хората, които се досещат защо иде тирада. На табелата датата е от 2021 година През 2021 година Регионалният исторически музей във Варна извърши избавителни археологически разкопки на обекти на адреси ул. " Сан Стефано “ № 36, ул. Цар Иван Шишман “ № 12 и ул. " Цар Иван Шишман “ № 18. На тези три имота е планувано да се строят жилищни здания. Адресите попадат в рамките на Архитектурен и археологически резерват " Одесос-Варна “ и съгласно Закона за културното завещание (ЗКН) преди да се утвърди архитектурният проект на бъдещите здания наложително би трябвало да се извършат избавителни разкопки.

След като бъдат проучени от историците вложителят на постройката взема решение дали да ги консервира и да ги впише в интериора на постройката или не. Няколко са обектите във Варна, издигнати върху руини от предишното, които са експонирани навътре в постройките.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР