Едва през следващата седмица ще започне регистрацията на украинските бежанци

...
Едва през следващата седмица ще започне регистрацията на украинските бежанци
Коментари Харесай

Бургас издава статут за временна закрила на бежанците

Едва през идната седмица ще стартира регистрацията на украинските бежанци за статут за краткотрайна протекция в Бургас, защото от през днешния ден в Областния спешен център стартира образованието на полицейски чиновници.

Най-късно до сряда, 23 март, издаването на удостоверения за краткотрайна протекция ще може да се прави от полицейските ръководства, оповестиха от Областната администрация.

От Кризисния щаб приканват украинските жители да наблюдават информацията и тези от тях, които желаят да се записват за статут, да го посетят едвам тогава, когато бъде оповестено, че пунктовете стартират да работят.

Само в постройката на Морска гара Бургас, където се намира Областният спешен център, ще бъдат открити четири пункта за издаване на нужните удостоверения.

Освен това документът ще се издава в полицейските ръководства в Несебър, Поморие, Созопол и Приморско. Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи е подготвена да разкрие пунктове и в останалите общини, в случай че има такава нужда.

За по-лесна връзка сред бежанците и служителите на реда ще оказват помощ украински доброволци.

" Правим всичко допустимо оптимално да отговорим на нуждаещите се и да създадем положителни условия за това. Работата на институциите се подкрепя интензивно от обществеността, за което благодаря “, разяснява регионалният шеф Стойко Танков.кто и за другите издания на Медийна група България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР