Едва половин година след като се завърна на екран като

...
Едва половин година след като се завърна на екран като
Коментари Харесай

Костадин Филипов представя нежна любовна лирика в Пловдив

Едва половин година откакто се завърна на екран като водещ на централната емисия “По света и у нас ” на Българска национална телевизия, журналистът и стихотворец Костадин Филипов изненадва феновете си с нова книга. Стихосбирката с любовна поезия е озаглавена “Нощ и нож ” и ще бъде показана в града под тепетата тази събота / 19 ноември / от 17:00 часа в Пловдивски Културен Институт.

Редактор на “Нощ и нож ” е обичаната българска поетеса Маргарита Петкова.

Ето какво споделя самата Маргарита Петкова за третата книга на журналиста:

„ Костадин Филипов е от дълго време прочут от дребния екран и от триумфа на книгите си – лирическия му дебют „ На мирис от лятото “ и сборника с новели „ Ангела и Джема “. Във втората си стихосбирка „ Нощ и нож “ той продължава пътя си към сърцата на своите читатели. Път, който е като ориентиран вектор към триумфа на неговата креативна реализация. Стихотворенията му са видяни и маркирани от феновете на изящната книжовност, успешно облечени в музика и осъществяване на едни от най-известните наши поп артисти. За мен беше наслаждение да опознавам нощта и ножа, тъй като те не са единствено съществителни, звучащи еднообразно, а и присъща за поезията на Филипов метафора. Разбира се, стиховете са любовни – любовните нощи и любовните ножове, които разсичат мрака, с цел да изведат и създателя, и многочислените му читатели до светлината, към която всички се стремим. Нейното начало е сред кориците на тази книга. Тръгнете по пътя, който тя ви чертае и не забравяйте безусловно да си купите „ риза на цветни квадрати “. Удобна е! “

По време на представянето, гостите на Пловдив ще имат опция да се насладят и на песните по стихове на Костадин Филипов посредством мултимедийна презентация. Изненада за публиката ще са и очарователните и надарени първенци по спортни танци Калина Джамбазка и Братан Братанов.

“Oчаква ви една незабравима вечер. Поканете другари и дано изживеем тази страст дружно ”, насочат покана от събитийния център.

Още за събитията в Пловдив през днешния ден четете в най-хубавия културен гид " Марица "  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР