Едва ли знаете, но има 5 неочаквани опасности от пиенето

...
Едва ли знаете, но има 5 неочаквани опасности от пиенето
Коментари Харесай

Пиенето със сламка крие ПЕТ неподозирани опасности

Едва ли знаете, само че има 5 непредвидени рискове от пиенето със сламка. Голяма част от детските чаши са със сламка, което е комфортно за хлапетата. Не че има нещо неприятно да се пие със сламка, само че е належащо да се знае, че са налице някои рискове, които е добре да се имат поради.

Няколко положителни думи
Удивително е по какъв начин една пластмасова тръбичка би могла да промени усета на към този момент втръснала напитка, като кока-колата да вземем за пример. Също по този начин е изумително по какъв начин сламката може да бъде в помощ на тези, които имат проблем с храненето, заради разбиране на челюстта, или други здравни затруднения. Като един голям плюс на пиенето със сламка е належащо да отбележим случаите, в които сламката ни избавя от острата, режеща болежка при кариес.

И това е забавно - Коктейлите - злополучие за организма - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Според уеб страницата Delta Dental пиенето със сламка икономисва на зъбите излагането на питиета, които боядисват, или имат ерозивни свойства, като лимоновия сок и сокът от боровинки.

Трудно е да се повярва, че нещо толкоз почтено, като отпиването със сламка, предизвиква щета на тялото и на околната среда. Но, всеки който обича да пие със сламка, би трябвало да знае истината.

1. Пиенето със сламка набръчква устните
Това не е най-голямата щета, само че за суетните дами е проблем. Същите тънки бръчици към устните се появяват и в случай че се пуши доста. Знаменитият естетик Рене Ролеу изясни за списанието Мари Клер, че „ когато пиете от сламка, повтарящото се придвижване на устните, което би трябвало да извършите, ще насърчи по-бързо раздробяване на колагена и нарушение на еластичността, причинявайки ненужни бръчки и линии “.

2. Петна по зъбите
Много хора мислят, че използването на сламка защищава зъбите от петна, породени от напитките. Това обаче работи единствено в случай че смучете течността непосредствено в гърлото и пропуснете изцяло устата, без да се наслаждавате на напитката. Сайтът Greenspoint Dental удостоверява, че използването на сламка не защищава зъбите от петна и ерозия. Освен това, със сламка сме склонни да пием по-голямо количество, поради улеснението, тъй че вредите са с една концепция повече.

3. Причиняване на ненужно отичане
Издуването на корема е стеснение за всички, без значение дали става дума за мъже или дами. Медицинският уебсайт WebMD цитира, че посредством пиенето на сламка се гълтам доста непотребен въздух, поради който се получава издуване на стомаха.

4. Кариес
Според проучване на Science Daily, отпивайки постоянно със сламка, може да концентрираме „ експозиция “ на захар в една област, причинявайки по-тежко изгниване и кухини в зъбите. Нали си давате сметка, че течността от сламката безусловно се излива върху една част от зъбите, като водопад, което не е от особена изгода за нашето дентално здраве.

5. Производството на сламки е неприятно за околната среда
Както евентуално всички знаете, производството на пластмаса не прави чудеса за планетата, на която живеем. Според уеб сайтът One Green Planet минимум 500 000 000 сламки, които се създават всяка година, предизвикват тонове замърсяване на въздуха, преди да бъдат употребявани даже. Сламките нормално се употребяват единствено един път и се изхвърлят, тъй че това са доста боклуци и пластмаса за нещо, което има единствено една приложимост.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР