Едва ли съществува собственик на куче, който да не се

...
Едва ли съществува собственик на куче, който да не се
Коментари Харесай

Защо кучето ми краде обувките?

Едва ли съществува притежател на куче, който да не се е сблъсквал с проблемите кражба и дъвчене на предмети от домашния му любим. Всъщност този проблем на кучетата е напълно психически.

Въпреки че кучешката душeвност е друга от човешката, има нещо, по което правилните ни другари наподобяват на нас - стресът и редица други прочувствени положения им се отразяват и те реагират на тях по собствен личен метод.

Една от аргументите за дъвченето на предмети при кучетата е стресът от раздялата със стопанина. Кучетата лаят, драскат по вратата, уринират, хленчат, крият и дъвчат предмети, тъй като са оставени сами.

Най-често жертви на това психическо положение на животното са обувките. Кучетата крадат и дъвчат обувките на стопаните си и може би го вършат тъкмо с цел да попречат на притежателите си да ги оставят.

Как да отучим кучетата да краде обувки

Подобно на подвластните хора, кучетата мъчно биха могли да се отучат от психологическия си проблем, в случай че обектът на желанието им е пред тях. Затова всеки собственик би трябвало да помогне на любимеца си да се пребори със положението си посредством особено образование и терапия, само че и да понижи опцията за това държание като скрие обектите на предпочитание.

Ето и няколко съвета, с които да отучите кучето да краде и дъвче обувки:

1. В множеството случаи обект на предпочитание у кучетата са предмети, които могат да се поберат в устата им като обувки, облекла, книги. Най-лесният метод да предпазите тези неща от кражба и сдъвкване е като ги приберете в дрешник или долап, или ги сложите тук-там, недостъпни за животното.

2. Купете на кучето си кучешки играчки за дъвчене. Във всеки зоомагазин се предлага богат избор от изкуствени кокали, гумени залъгалки и топки, кучешки пръчици и така нататък Това може да се окаже изцяло задоволително, с цел да решите казуса си.

 Не позволявайте на кучето да краде обувктие ви

3. Използвайте лютиви или горчиви детергенти, които са направени особено за четириногите ни другари. Те са неприятни на аромат и усет, по тази причина сигурно ще откажат кучетата от това им държание.

4. Не използвайте старите си обувки или облекла като играчка за кучетата, защото те мъчно биха могли да разграничат кои предмети стават за играчка и кои не.

5. Редовно водете кучетата на разходка и кучешки тренировки с извършване на команди. Изморявайки се, кучето би имало доста по-малко предпочитание да крие и дъвче движимостите ви.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР