Едва ли съществува човек, който да не обича да си

...
Едва ли съществува човек, който да не обича да си
Коментари Харесай

Правете това и мекиците никога няма да са мазни

Едва ли съществува човек, който да не обича да си похапва домашни мекици, току – що излезли от тигана. Те са толкоз меки, пухкави и ухаещи на вкусотия. Истинска приятност за всичките ни сетива. Лошото е, че домашните мекици не са изключително здравословни, защото по време на пържене попиват доста лой.

Днес ние ще споделим с вас няколко трика, с помощта на които ще прекратите това и ще имате опция да си похапнете освен вкусни, само че и по-малко нездравословни тестени произведения, обичани на цялото семейство.
Какво да създадем, тъй че мекиците да не са мазни
Едно от нещата, които би трябвало да извършите, още до момента в който месите тестото, е да поставите бакпулвера при брашното, а не да го смесвате с киселото мляко. Това е елементарен трик, за който никой не би се сетил. Той обаче работи безотказно и мекиците поемат доста по-малко от мазнината, до момента в който ги пържим.

Капвайки една капка ракия към тестото, което подготвяме за мекички, също ще ни разреши да се любуваме на една надалеч по-здравословна закуска.
 Ако желаете мекиците да са меки и въздушни като облачета, това е вашата рецепта Ако желаете мекиците да са меки и въздушни като облачета, това е вашата рецепта
Какво ще кажете през днешния ден за закуска да спретнете едни фантастично пухкави и неустоимо вкусни мекички? Точно такива, каквито вашата баба няк...

Когато тестото е към този момент втасало, поръсете го с една чаена лъжичка бакпулвер и едвам по-късно започнете да оформяте мекиците. По този метод те няма да са толкоз мазни, колкото нормално.

Друг изпитан трик е температурата на олиото, в което ги пържите. Колкото по-загрято е то, толкоз по-малко лой поемат мекиците.

Дълбочината на тигана също е от голяма важност, когато става въпрос за пържене на мекици. Колкото по-дълбок е той, толкоз по-малко мазна е закуската.

Ако ли въпреки всичко ги усещате тежки и пропити с лой, вземете кухненска хартия и с нея попийте непотребното олио. Това също ще помогне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР